Skagen fiskere investerer i ny rejetrawler

Skagen fiskere investerer i ny rejetrawler

Det er makkerparret Henrik Verner Terpet og Brian Sørensen, der ved Vestværftet i Hvide Sande har aftalt levering af en helt ny rejetrawler til levering primo 2017.

Skipper Brian Sørensen siger til FiskerForum, at aftalen er underskrevet, men med hensyn til indretning og udrustning mangler man fortsat nogle detaljer. Dog ligger de ydre mål og skroget fast samt hoved motoren, der bliver en 1000 Hk Gummins. Ligeledes har de to fiskere fra skagen valgt nyt komplet reje sorterings- og kogeudstyr fra Intech International i Brønderslev, som ifølge makkerparret gerne skulle give en produktionsforøgelse og øget kapacitet med 30 procent, samt et lidt bedre kvalitet på rejerne.

Fordelingen af de fangede rejer er fortsat, de rå rejer til Launis og de kogte til det svenske marked. Her håber Brian Sørensen, med investeringen i den helt nye rejefabrik om bord, at udnytte den vundne produktionshastighed til at øge kapaciteten og således få mere for de rejer der landes.

Thyborøn Skibs- og Motor, populært kaldet 3 x J, skal leverer tromler og spil til den nye rejetrawler. Men der er, som Brian Sørensen påpeger overfor FiskerForum, længe til 2017 og derfor tid nok til at få de sidste detaljer og udstyr på plads.

Det vigtigste er at rejefiskeriet for de to fiskere i Skagen er inde i så god en gænge, at de har valgt at beholde den 14 år gamle og godt 24 meter lange trawler S 386 Casilo og i stedet skaffe en helt ny besætning hertil og fordele kvoterne ud med den helt ny trawler der leveres i 2017.

FiskerForum.com