Sea Power Jack-Up ligger nu i Hvide Sande Havn

Sea Power Jack-Up ligger nu i Hvide Sande Havn

A2SEA begynder nu også at anløbe og benytte Hvide Sande Havns faciliteter, her sidst med deres jack-up fartøj SEA POWER.

SEA POWER anløb i weekenden Hvide Sande, og det kæmpestore semi-jack-up fartøj, på 92 meter og (133 meter med kran) en bredde på 22 meter plus udstyr, forventes at skulle blive i Hvide Sandes Nordhavn i nogle uger.

Det vækker begejstring ved Havnen og specielt hos Maritim Chef Henning Yde Hvide Sande Havn, der i pressemeddelelsen udtaler, ”Siden havneudvidelsen i 2013 har vi haft to jack-up skibe i Hvide Sande over flere omgange. Når de næste to havneudvidelser står klar i andet kvartal af 2016, så ser vi forhåbentlig endnu flere. Men det er dejligt at se, at A2SEA nu allerede også begynder at benytte Hvide Sande Havn til jack-up anløb, da de er førende inden for denne type fartøjer. ”

A2SEA er et markedsledende rederi indenfor installation og servicering af havmøller. Rederiet er siden opstarten i 2000 vokset sammen med havmøllebranchen, og rederiet ejer i dag fem store jack-up fartøjer, samt en række crewbåde. De mindre crewbåde fra rederiet har været i Hvide Sande tidligere i forbindelse med service hos Hvide Sande Shipyard. A2SEA afprøver Hvide Sande, for at kunne tilbyde havnen som mulighed i fremtiden.

Hvide Sande byder den nye Jack-Up velkommen.

”Vi er meget glade for at se SEA POWER i Hvide Sande Havn. Den pynter i Nordhavnen med dens 4×32 m. lange ben, og den er et stort skidt for os, i forhold til at få endnu mere offshore vind aktivitet ind til vores havn. Offshore vind fylder allerede i dag en del i Hvide Sande , bl.a. med de mange crewboat pit-stops hos Hvide Sande Shipyard, men med vores placering som tætteste havn til Horns Rev 2, og suverænt tætteste havn til de kommende havmølleparker ved Horns Rev 3 og Vesterhav Syd, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi går efter endnu mere offshore vind aktivitet i fremtiden” udtaler Esben Thomey Kristensen, kundeansvarlig ved Hvide Sande Service Group.