Så er der sild – 1400 tons i et træk

Så er der sild – 1400 tons i et træk

Man føler sig helt hensat til lystfiskerhistorierne, hvor historien om fangstens størrelse helt afhang af lystfiskerens armlængde, desto længere arme, desto større fisk..

Det norske erhvervsfiskeri er kommet ud i samme problemstilling, for hvordan visualisere og anskueliggøre man en kæmpefangst af sild, taget med trawl i et træk på 1400 tons.

Vi prøver her..
Der skulle i alt ekstra syv fartøjer til, for at få fangsten hjem – sådan.

Episoden med denne kæmpefangst, oplevede den norske trawler / snurper Jøkul fra Herøy forleden, da fartøjet efter èt træk i Breidsundet mellem Godøya og Hareid vest for Ålesund, fik ikke mindre end 1400 tons sild i trawlet. Skipper og reder Roy Arne Skår fortalte efterfølgende til det norske dagblad Vestlandsnytt, at der er store stimer af sild i området for tiden og at fiskerne lokalt undre sig og har svært ved at forstå, at kvoterne på sild netop i år er reduceret væsentligt, i forhold til sidste år.

Det historiske træk af Jøkul fra Herøy, var 1000 tons mere end den norske trawler / snurper i det hele taget kunne laste og samtidig hele 200 tons mere end hele fartøjets samlede sildekvote.

Samlet værdi for hele lasten ligger på omkring 7.000.000,00 norske kroner.