Rekordstor landing af tobis i Hvide Sande

Rekordstor landing af tobis i Hvide Sande

Det var Hvide Sande skipperen Niels Henrik Bøndergaard der her på en solbeskinnet fredag, landede den største last tobis til dato, i Hvide Sande Havns historie.

S449 Myggenes fra Skagen var stævnede ind efter en tur på godt 350 sømil fra Nordvestgrunden, udfor den skotske østkyst, med 380 tons tobis, hvilket skipperen lige nåede at fortælle til FiskerForum på havnen, inden de første smede, transportfolk, havnefolk og andre begyndte at rykke i ham.

Ved ankomsten til Hvide Sandes nye Vesthavn, var de første servicevogne og lastbiler allerede begyndt at indfinde sig på kajen. Rygaard Transport & Logistic kørte den første af 10 sættevogne i stilling under havnens nye losseanlæg fra Iras og mens lastfolkene baksede med at tilslutte slanger og kabler, hoppede de første smede ombord, klar til at udføre de ændringer og reparationer, som skulle foretages inden kursen igen blev sat ud af havnen.

Hele lasten er solgt til FF Skagen, som sammen med denne landing af tobis får travlhed på fabrikken, da Gitte Henning også lander her til aften med 3500 tons blåhvilling.

Til underholdningen af tobis pumpernes skingre hyl og læssebåndets hvæssen, havde rederiet Gitte Hennings egen lastvogn travlt med kranen, for at rigge trawl af og gøre klar til næste tur. Et mylder af folk, der alle kun havde det for øje, at blive færdige så S 449 Myggenes igen kunne lægge fra land og jagte nye tobis.

FiskerForum.com