Registreringen af makrel i Norskehavet godt i gang.

Registreringen af makrel i Norskehavet godt i gang.

På sommerens internationale makreltogt i Norskehavet, fiskes der fra halvøen Stad i Selje kommune og op til Vesterålen nord for Lofoten. Der rapporteres om gode makrelfangster.
Lederen af det internationale togt Leif Nøttstad er om bord på det norske forskningsfartøj GO Stars har sammen med fiskefartøjet Brennholm, udført de norske prøvefiskerier. Fra Færøerne fisker Christian I Grótinum og fra Island har man sendt forskningsfartøjet Arni Fridriksson.

Under fiskeriet, hvor man ligeledes registrerer med ekkolod og sonar hvor makrellen samler sig, har det vist sig de står meget spredt og ikke som ventet står i samlet flokke. ”Men dette til trods har hvert trawl hal givet os omkring 5 tons” fortæller Leif Nøttestad og han fortsætter, ”Makrellen dominerer fuldstændigt i mængde og udbredelse i de øverste 50 meter i vandlaget op langs kysten samt i den østlige og centrale del af Norskehavet.”

Det internationale togt, som beregnet til at perioden juli til august 2012, har til formål at kortlægge hvor mange makrel der er i området samt undersøge hvor stort et område makrellen færdes i. Ligeledes kigger man på økosystemet ved at indsamle plankton, opmåle og kortlægge mængden og udbredelsen sild, kulmule, stenbider samt hvaler.

Kilde: Havforskningsinstituttet
FiskerForum.com