Papirnusseriet afskaffet – Nu bliver det lettere at sælge signalkrebs
Nu bliver det mindre bureaukratisk at handle med signalkrebs, efter Miljøstyrelsen har lyttet til kritikken fra blandt andet Niels Lyhne Jensen fra Haderup i Midtjylland

Papirnusseriet afskaffet – Nu bliver det lettere at sælge signalkrebs

En utilfreds Dambrugsejer Niels Lyhne Jensen, klagede i sin tid over både besværlige og bureaukratiske regler for salg af den invasive art, signalkrebsen. Det har nu fået Miljøstyrelsen til at tilpasser reglerne.

Nu bliver det mindre bureaukratisk at handle med signalkrebs, efter Miljøstyrelsen har lyttet til kritikken fra blandt andet Niels Lyhne Jensen fra Haderup i Midtjylland, hvilket samtidig også har fjernet noget af alt papirarbejdet. I en kommentar til det nye forenklede system siger dambrugsejeren til TVMidtVest, »Det er fantastisk, at man forenkler systemet, efter vi har påpeget nogle ting, der er helt hen i skoven,« forklarer en synligt lettede dambrugsejer.

Signalkrebsen er på miljøstyrelsens liste over uønskede arter i den danske natur, hvor de blandt andet er en trussel direkte mod vores egen krebs, der naturligt hører hjemme her i vores åer og vandløb.

Miljøstyrelsen har nu lempet reglerne, så det fremover er nok man én gang bliver registeret og får tilladelse til at sælge signalkrebsene. Proceduren omkring handlen med signalkrebsene, er istedet ændret, så pligten til at informerer Miljøstyrelsen, nu ligger hos køber med CVR.nr eller den restaurant der modtager krebsene, nu skal sende en mail til Miljøstyrelsen med oplysninger og hver handel.

Du kan læse om de nye regler for håndtering af de invasive signalkrebs her.

Skriv et svar