Skæbne-valg i Underhuset omkring Brexit-aftalen
Det britiske parlament stemmer igen om Premierminister Theresa May’s Brexit-aftale på tirsdag den 12. marts og forventningen er at hvis aftalen stemmes ned, stemmes der allerede om onsdagen igen.

Skæbne-valg i Underhuset omkring Brexit-aftalen

Det britiske parlament stemmer igen om Premierminister Theresa May’s Brexit-aftale på tirsdag den 12. marts og forventningen er at hvis aftalen stemmes ned, stemmes der allerede om onsdagen igen. Man kan godt mærke det hele spidser til og at fredag den 29. marts 2019, for briternes endelige Exit fra EU, nærmer sig.

Afstemningen onsdag den 13. marts (man skal ikke være for overtroisk) vil i tilfælde Theresa May’s Exit-aftale stemmes ned i Underhuset igen, handle om briterne istedet kan acceptere et Brexit uden en aftale med EU.

Falder dette forslag også skal Underhuset torsdag den 14. marts atter stemme om man i så tilfælde helt ønsker at udskyde Brexit til senere.

Op til den britiske skæbne-uge, med de formentlig mange afstemninger i Underhuset, forsøger Theresa May fortsat at få EU til at accepterer hendes ændringsforslag til den kontroversielle backstopaftale, der omhandler grænsen mellem NordIrland og Irland. (En grænse som alle er enige om skal være der, uden at være der. Dette er den »gordiske knude« i Brexit-aftalen) Lykkedes det ikke at få denne »gordiske knude« løst inden tirsdagens afstemning, ser det sort ud for May’s Brexit-aftale.

Selvom der for nuværende, ingen officielle møder er sat af mellem EU og Storbritannien i den kommende weekend, er det helt sikkert at både formand for EU Jean-Claude Juncker og hele artikel-50-holdet samt alle andre involverede står klar, hvis briterne måtte ønske det. For noget af det sidste man ønsker i EU er et Brexit uden en aftale med Storbritannien.