Østersø landenes SAR beredskab fungerer perfekt.

Østersø landenes SAR beredskab fungerer perfekt.

Redningsøvelsen BALTIC SAREX været gennemført den seneste uge i farvandet ud for Bornholm.
Øvelsen viste et godt og professionelt samarbejde mellem de deltagende redningsmyndigheder fra de deltagende Østersø-lande samt Frankrig, fortæller chefen for SOK`s Maritime Overvågningscenter Syd på Bornholm.

I de yderst realistiske og dramatiske scener der udspillede sig omkring Bornholm, blev der i øvelsen, samtidig meldt om kollision mellem færgen Poul Anker og en svensk coaster, hvor begge brød i brand, samtidig med der udspillede sig en lignende hændelse på den anden side af øen, hvor søværnets to enheder Gunnar Seidenfaden og Sleipner simulerede tilsvarende vanskeligheder. Så hele beredskabet var i gang.

Der deltog i alt 400 søfolk, 60 flybesætningsmedlemmer og 130 figuranter i øvelsen, der også havde deltagelse af 30 skibe, syv helikoptere, tre fly fra Flyverhjemmeværnet og et Challenger-fly samt et engelsk AWACS-fly. Ni baltiske lande og Frankrig deltog i øvelsen.

I forlængelse af øvelsen vil der lørdag fra klokken 13.00 – 15.00 være – åbent skib – i sydhavnen i Rønne, hvor en stor del af de deltagende redningsskibe vil være åbne for besøgende, der har lyst til at tage beredskabet i nærmere øjesyn.

Kilde: Flyvertaktisk Kommando / SOK
FiskerForum.com