Nyt losseanlæg forventes klar til næste sæson

Nyt losseanlæg forventes klar til næste sæson

FF Skagen arbejder i øjeblikket på opførslen af et nyt losseanlæg. Anlægget får en kapacitet på op til 400 ton fisk i timen, hvor det tidligere anlæg kunne køre med maksimalt 150 ton i timen.

Derudover byder det nye losseanlæg på løsninger på nogle af de nuværende udfordringer på losseområdet: »De nye, moderne trawlere har pumpeanlæg om bord og vil gerne losse selv med deres egne vakuumpumper.

Men det kræver nogle ret store vandmængder, som vi har problemer med at håndtere på vores nuværende anlæg. Med det nye anlæg derimod, bliver vi virkelig i stand til at håndtere nogle vandmængder,« siger Technical Director i FF Skagen, Thomas Rasmussen.

Indendørs og opvarmet

Som noget helt nyt bliver der opført to bygninger henover losseanlægget, således at alt losseudstyr bliver opbevaret i opvarmede lokaler.

Tidligere har virksomheden været udfordret om vinteren, hvor rør og slanger har frosset til, men for eftertiden vil det være problemfrit at losse, når det fryser, da alle slanger vil blive opbevaret i de opvarmede lokaler.

Thomas Rasmussen beretter, at det går fremad med byggeriet, og det forventes, at det nye losseanlæg står klar til næste sæson medio januar 2019.

Kilde: FF Skagen FiskerForum.dk