Nyt fra Færøerne uge 51

Nyt fra Færøerne uge 51

Fiskefabrikken Havsbrún i Fuglefjord har modtaget 195,000 tons i år og de havde som mål at modtage 200.000 tons i 2014. Fagraberg har lige landet en last på 1500 tons blåhvilling og før i ugen landede Slættaberg 100 tons blåhvilling. Skibene er nu færdige med fiskeriet for 2014.

Islandsk blåhvilling kvote fisket op for i år

Islandske skibe er færdige med at fiske blåhvilling ved Færøerne, for i år. Skibene er Jón Kjartanson og Hoffell-Skibene der har ligget ved kaj på Færøerne på grund af dårligt vejr. Børkur har fået lavet nogle små reparationer og justeringer i Fuglefjord, men er nu efterfølgende taget tilbage til Island.

Rejefiskeri ved Svalbard

Arctic Viking, der er èn af tre rejetrawlere der er taget tilbage på fiskeri efter en tur på vært i sammenlagt 11 uger og de har brugt adskillige millioner på skibet. Skibet er malet, moderniseret i fabrikken og der er foretaget forskellige vedligeholdelsesarbejder om bord. De er nu taget på fiskeri ved Svalbard.

Grønlandsk rejerekord

Den grønlandske rejetrawler Akamalik skiver historie, den har fisket for 200 mio kr i år og fiskeriet er endnu ikke afsluttet, hvilket får det samlede beløb for hvad skibet har fisket til fortsat at stige indtil nytår. Det er rekord for en grønlandsk trawler, der ellers med samme besætning for 16 år siden, med trawleren Kaassasuk, fiskede for 100 millioner kroner på et år. Den succesfulde Akamalik er i øjeblikket på fiskeri vest for Sisimiut og fiskeriet går efter sigende rigtig godt.

Pæne landinger på Toftir

Hvítaberg lander en last på 2,7 tons på Toftir, overvejende torsk, som de har fisket i et døgn ude for Færøerne og de har fået vurderet lasten til 41.140,00 kr. Falkur lander en last på 2,6 tons hvoraf det meste er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 40,735,00 kr., som de har fisket i et døgn øst for Færøerne på denne tur. Oknin lander en last på 7,3 tons, det meste som er i lasten er 5,1 tons hellefisk, som har en kilopris på 163,880,00 kr.
De har fisket i 5 dage på denne tur og fiskeriet har været fint.

Der landes torsk, sej og kuller på Klaksvík

Norðsøki lander en last på 2,3 tons i Klaksvík, det meste som er i lasten er torsk og sej. De har fisket i et døgn øst for Færøerne og lasten er vurderet til 34,401,00 kr. Líðhamar lander en last på 2,7 tons, hvoraf det meste er kuller. Lasten er vurderet til 40,135,00 kr., som de har fisket nord for Færøerne på kun et døgn. Bragd lander en last på 3,2 tons, overvejende en last af torsk. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur. De har fået lasten vurderet til 48,050,00 kr.

Tórshavn modtager fisk fra norsk og russisk farvand

Thor lander en last på 3,4 tons hvoraf 3 tons er hellefisk. De har kun fisket i 2 døgn og måtte stævne ind på grund af dårligt vejr. Lasten er vurderet til 87,200,00 kr., som de har fisket nord for Færøerne på denne tur. Enniberg er kommet hjem med 760 tons filet som er fisket i norsk farvand og russisk farvand, samt ved Svalbard. Et fiskeri der har varet siden den 18 oktober, men som nu også har afsluttet deres sæson 2014.

Blandet fisk landet i Kollefjord

Lineskibet Kambur lander 140 tons i Kollefjord med fisk fanget ved Island. Det meste som er i lasten er lange, kuller og torsk. Kambur har fiskeriet for sidste gang i år.

Ringe landinger til Hvalba pga. vejret

Partrawlerne Hamranes og Breiðnes lander i Hvalba, efter et fiskeri på en uge, med en lille last på kun 30 tons. Årsagen skal findes i det dårlige vejr som har hersket omkring Færøerne. Trawlerne er færdige med fiskeriet nu her inden jul og skal prøve en ny tur mellem jul og nyttår, hvis vejret arter sig og der bliver mulighed for det.

Runavik får pæn fangst af sej

Partrawlerne Heykur og Falkur lander en fangst på 100 tons til Runavík, overvejende sej. De har fisket i ca en uge øst for Færøerne og fiskeriet har været fint. De tager ikke tilbage på fiskeri inden jul, men mellem jul og nyttår skal Heykur, Falkur, Stelkur og Bakur atter på fiskeri.

Færøernes største lineskib har fisket for 20 millioner i år.

Lineskibet Klakkur er kommet hjem fra fiskeri under Island og lander en last på 250 tons. De har været på fiskeri i 7 uger og fiskeriet har været fornuftigt. Klakkur er Færøernes største lineskib, som blev købt til Færøerne i det tidlige 2014. Skibet har fisket for ca 20 mio kroner i 2014. De tager tilbage på fiskeri efter nytår, hvor de skal fiske på Flemish Kap. Skibet har kun fisket på Flemish Kap en enkelt tur i år.

Mindre landinger til Miðvági pga. vejret.

Lineskibet Eivind kommet ind efter et fiskeri under Færøerne, og lander en lille fangst på grund af dårligt vejr. De lander i Miðvági. Eivind har fisket for ca 12,5 mio kroner i år. Skibet blev i sin tid købt til Færøerne for at fiske blandt andet på Flemish Kap men da de ankom til Færøerne tidligere i år skulle de have lavet nogle små justeringer ombord og nåede derfor ikke at tage på fiskeri på Flemish Kap. En udenlandsk besætning sejlede med, og de skal hjem til jul og derfor tager Eivind ikke tilbage på fiskeri mere i år.

Gleðilig Jól og eydnurikt nyggja

FiskerForum.com