Nyt fra Færøerne uge 37

Nyt fra Færøerne uge 37

Trawleren Sjagaklettur er taget på fiskeri ved øst Grønland. Båden har ligget i Hvalba i et stykke tid, men har nu sat kursen mod Øst Grønland, hvor de skal fiske af den færøske kvote af torsk, rødfisk og hellefisk. De fryser fangsten ombord og der er 8 besætningsmedlemmer med på turen.

Flere færøske trawlere har et rigtig godt makrelfiskeri

Norðborg og Christian í Grótinum landede i ugens løb begge med fuld last. Norðborg landede 140 tons fiskeolie i Fuglefjord og 1170 tons makrel til Ánunum og Christian í Grótinum landede 600 tons fiskeolie i Fulgefjord og 650 tons makrel til Ánunum. Atlantsfarið lander til Pelagos i Fuglefjord med en last på 650 tons makrel, som de har modtaget fra de mindre trawlere Olga Maria og Fiskaklettur. De små trawlere har netop sluttet deres fiskeri, da deres del af kvoten var fisket op. Fagraberg lander ligeledes i Fuglefjord. De lander 1700 tons makrel, som er fisket sammen med Jupiter, de lander makrellen til Pelagos i Fuglefjord og betegner selv fiskeriet som værende godt. Akraberg lander også i Fuglefjord, hvor de lander en last på 600 tons makrel, som bliver landet til Bergfrost i stedet.

Store landinger af makrel til Varðin Pelagic Tvøroyri.

Jupiter lander 1400 tons makrel til Varðin Pelagic, de har partrawlet sammen med Tróndur í Gøtu på denne tur og begge melder om et godt makrel fiskeri. Høgiklettur lander en last på 1100 til Varðin Pelagic Tvøroyri, som de har modtaget fra de andre skibe fra Gøtu. En del af det, som Høgiklettur lander bliver lastet om på biler som bliver kørt til Vestmanna Seafood. Tróndur í Gøtu lander også på Tvøroyri, hvor de har losset 1600 tons makrel, som er fisket sammen med Finnur Fríða, de havde kun 3 hal på denne tur og størrelsen på makrellen ligger på mellem 380-390 gram. Slættaberg har losset 850 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har partrawlet sammen med Sjúrðaberg, på denne tur.

Hellefisk

Garnskibet Thor lander Barið i Tòrshavn, hvor lasten var på 14,9 tons, det meste som er i lasten er 13 tons hellefisk, som har en kilopris på 22,55 kr., som de har fisket i 6 dage øst for Færøerne.

Torsk

Lineskibet Mascot lander en last på Toftir på 53,4 tons på Toftir, som overovervejende bestod af 20,4 tons torsk, som har en kilopris på 13,59 kr. Lasten er vurderet til 653,924,45 kr. Fiskeriet ved Island har varet i 13 dage og betegnes som godt. Lineskibet Váðasteinur lander også på Toftir, med en last på 42,2 tons, overvejende torsk, som har en kilopris på 12 kr. Lasten er vurderet til 620,714,00 kr., som er resultatet af et 9 dages fiskeri. Kutteren Keldan lander 2,1 tons på Toftir, det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på 13 kr. De har fisket i et døgn øst for Færøerne på denne tur, med et resultat på 25.800 kr. Kutteren Volunteer landeren en last på 16 tons på Eiði, det meste som er i lasten er 9 tons torsk, som har en kilopris på 14,16 kr. Lasten er vurderet til 232,190,00 kr., som er fisket i 7 dage på denne tur. Kutteren Gordrúgvin lander ligeledes en last på 2,4 tons på Eiði, det meste som er i lasten er torsk og kuller.
Lasten er vurderet til 30,210,00 kr. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været rigtigt fint. Den mindre trawler Jens Leon lander i Leirvík. Lasten var på 17,4 tons og det meste som er i lasten er 14,4 tons torsk, som har en kilopris på 12,91 kr. Lasten er vurderet til 223,008,46 kr., som de har fisket i 7 dage. Lineskibet Jákup B er kommet til Klaksvík, hvor de lander en last på 29,4 tons til Kósina i Klaksvík, det meste som er i lasten er 19,5 tons torsk, som har en kilopris på 13,60 kr. De har fisket i 6 dage på denne tur og fiskeriet har været godt, med en omsætning på 437,060,00 kr. Lineskibet Sandshavið lander i Tórshavn en last på 60,2 tons, hvoraf det meste som er i lasten er 22 tons torsk som har en kilopris på 14,95 kr. Lasten er vurderet til 649,110,00 kr., som de har fisket i 15 dage ud for øst Grønlad og fiskeriet har været godt, trods lidt dårlige vejr på turen, som kostede ekstra 2 dage på vandet.

Kuller

Kutteren Kallanes lander i Klaksvík en last på 2,5 tons, hvoraf det meste som er i lasten er kuller, som har en kilopris på 10 kr. Lasten er vurderet til 30,770,00 kr. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur.

Helleflynder

Kutteren Líraberg lander i Tórshavn en last på 3,2 tons, hvoraf det meste som er i lasten er helleflynder, som har en kilopris på ca 70 kr. Lasten er vurderet til 71,689,00 kr., som de har fisket i 2 dage vest for Færøerne og fiskeriet som værende tilfredsstillende.

Hellefisk

Kutteren Mýlingur lander på Eiði en last på 14,6 tons, hvoraf det meste er 10,5 tons hellefisk, som har en kilopris på 23 kr. Lasten er vurderet til 276,050,00 kr., som de har fisket i 7 dage øst og nord for Færøerne.

Lange og Brosme

Kutteren Alberg lander i Tórshavn en last på 6 tons hvoraf det meste er lange. De har fisket i 5 dage på turen og fiskeriet har været godt, med en last, der er vurderet til 92,138,00 kr. Dette var en af de lange ture hos Alberg. Lineskibet Kvikk lander i Klaksvík en last på 40 tons, hvoraf det meste er lange og brosme. De lander lasten til Kósin i Klaksvík, som lineskibet har fisket i en uge på denne tur og fiskeriet har været fint. Lineskibet Kambur lander i ugens løb en last på 100 tons til Kollefjord og lasten blev så kørt til Barið i Tórshavn. Det meste som var i lasten var lange og brosme. De fik lavet noget vedligeholdelsesarbejde, før de tog tilbage på fiskeri.

Sej

Partrawlerne Stelkur og Bakur lander i Runavík en last på 310,000 pund hvoraf det meste er sej. De har fisket i 11 dage på denne tur og fiskeriet har været godt. De landede lasten til Faroe Orgin i Runavík og tog straks tilbage på fiskeri, efter de havde landet. Partrawlerne Rókur og Lerkur lander ligeledes i Runavík en last på 105 tons, hvoraf det meste er sej. De har fisket i 9 dage på denne tur og fiskeriet har været rimeligt. De landede lasten til Faroe Origin i Runavík. Partrederne Vesturtúgva og Grønanes har begge landet i ugens løb. Vesturtúgva landede sin del af lasten på 250,000 pund til Barið i Tórshavn, mens Grønanes landede sin del til Kósina i Klaksvík. Det meste som er i lasten er sej., som de har fisket syd og vest for Færøerne på denne tur.

Guldlaks

Polarhav og Stjørnan lander i Klaksvík. De lander en last på 240 tons guldlaks, som bliver bliver kørt til Tavuna i Leirvík. De har fisket vest for Færøerne på turen og fiskeriet har gået godt på denne tur og de tog straks tilbage til fiskeriet efter losningen. Partrawlerne Vestmenningur og Skoraberg lander ligeledes i Klaksvik, en last på 360.000 tons guldlaks, Fisken er solgt til Tavuna i Leirvík. De har fisket vest for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt.

FiskerForum.com