Nyt fra Færøerne uge 13

Nyt fra Færøerne uge 13

Fabrikstrawleren Akraberg, der er opkaldt efter Akraberg på Suðuroy, som er Færøernes næst sydligste punkt, har haft et super godt fiskeri i Barentshavet. De har fisket hele 850 tons på kun 18 dage. Det meste som er i lasten er torsk, som de sejlede hjem til Færøerne for at lande og skifte besætning, hvorefter de tog de tilbage i fiskeriet i Barentshavet. Akraberg har på denne tur fisket i den norske del.

Sidste last til Runavík fra langlineskibet Stapin

Lineskibet Stapin landede i ugens løb sin sidste last under navnet Stapin. De landede en last på 22,7 tons, som lineskibet har fisket nord for Færøerne, det meste var 10,5 tons kuller, som har en kilopris på 11,41 kr. Lasten var vurderet til 262,861,60 kr., som de har fisket i 7 dage og fiskeriet har været godt. Stapin skifter nu navn til Skørin efter at skibet blev afløst i sidste weekend af et nyere skib. Lineskibet Sigmund landede en last på 23,4 tons, hvoraf det meste var 21,5 tons kuller, som havde en kilopris på 11,68 kr. Lasten var vurderet til 267.427,20 kr., som de har fisket i 9 dage ud for Island, og fiskeriet har været godt på denne tur.

Tórshavn og Hvalba modtager hellefisk

Garnskibet Thor lander en last på 29,9 tons, hvoraf det meste var 25,5 tons hellefisk, som har en kilopris på 31,50 kr. Lasten var vurderet til 890,150,00 kr., som de har fisket i 10 dage syd for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Garnskibet Oknin fra Runavík landede i ugens løb en last på 18,4 tons i Tórshavn, det meste var 14,5 tons hellefisk, som havde en kilopris på 32 kr. Lasten var vurderet til 532.836,00 kr., som de har fisket i 7 dage og der er tilfredshed med resultatet. Partrawlerne Niels Pauli og Steintór landede i ugens løb en last på 130.000 pund til Hvalba, hvoraf 100.000 pund var hellefisk, i Hvalba. De har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været fint. Lasten var vurderet til 1,6 mio kr. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Hamranes og Breiðanes landede en last på 300,000 pund, hvoraf det meste også var hellefisk, de har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været rigtigt godt. Så snart de havde landet tog de også tilbage på fiskeri ved Færøerne.

Leirvík og klaksvik modtager torsk og kuller

Jens Leon lander en last på 14 tons, hvoraf det meste er 6 tons torsk, som har en kilopris på 14,03 kr. Lasten er vurderet til 189,426,20 kr, som de har fisket i 7 dage og fiskeriet har været godt på turen. Lineskibet Jákup B landede i ugens løb en last på 24,3 tons i Klaksvik, hvoraf det meste var 20 tons kuller, som havde en kilopris på 12,02 kr. Lasten var vurderet til 281,972,00 kr., som de har fisket i 12 dage ud for Island og fiskeriet har været fint.

Blåhvilling fiskeriet stadig på sit højeste

Norðingur landede en last på 200 tons til Havsbrún i Fuglefjord i ugens løb. De fiskede blåhvilling ved Færøerne, og de fik problemer med spillene ombord og måtte sejle ind for at få dem repareret. Så snart problemet var løst tog de straks tilbage til fiskeri. Danske HG 264 Ruth landede i ugens løb en last på 3300 tons blåhvilling, som de har fisket på skibets jomfrurejse. Fiskeriet har været godt efter blåhvilling vest for Irland, og mandskabet er meget tilfredse med skibet. Lasten var vurderet til 7,5 mio kr. Da de havde landet, lavede de nogle finjusteringer før de sejldede ud til blåhvillingfeltet igen. Danske Beinur er nu færdig med kvoten efter blåhvilling. De sejlede i ugens løb ind med 1200 tons blåhvilling, som de også har fisket ud for de irske kyster. Da de har landet, var håbet at man kunne gå direkte over i tobisfiskeriet.

Kårvika i Norge modtager rejer fra Svalbard

Havborg landede en last på 400 tons rejer i Kårvika i Norge. De har fisket rejer ved Svalbard og fiskeriet har været rigtig fint. Så snart de havde landet og skiftet besætning, tog de tilbage på fiskeri efter rejer. Atlantic Star landede i ugens løb en last på 933 tons, som de har fisket i Nordsøen. de har fisket på kun 23 dage og fiskeriet har gået godt. Det meste som var i lasten var kuller. så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri.

FiskerForum.dk