Nyt fra Færøerne uge 1

Nyt fra Færøerne uge 1

Fagraberg sejler ind med 3000 tons blåhvilling, som er fisket ud for Færøerne og besætningen om bord, betegner fiskeriet som yderst tilfredsstillende. De landede de 3000 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord og det forventes af de straks efter losningen tager tilbage til fiskeriet efter blåhvilling.

Der landes blåhvilling på Island

Skibene Finnur Fríði og Tróndur í Gøtu lander 2500 og 2750 tons blåhvilling i Fáskrúðsfirði på Island. Skibene har fisket syd for Færøerne, hvor de fleste færøske skibe fisker for tiden. Det forventes at skibene igen vil fiske efter blåhvilling, når de stævner ud igen.

Fiskeri i Barentshavet

Filettrawleren Gadus er kommet hjem med 500 tons, som de har fisket i Barentshavet.
De tog på fiskeri den 17.november og tager tilbage på fiskeri i Barentshavet straks efter losningen. Fabrikstrawlerne Akraberg og Sjúrðaberg tager også tilbage på fiskeri i Barentshavet, efter at de har landet i Klaksvík og I Fuglefjord. Akraberg landede lidt over 800 tons i Fuglefjord, mens Sjúrðaberg landede ca 500 tons i Klaksvík. Fiskeriet har været godt på denne tur.

Landinger af havtaske i Tórshavn

Den mindre trawler Skálafossur lander 9 tons havtaske til Barðið i Tórshavn. En fangst som de har fisket i 6 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Havtasken har en kilopris på 35 kr og lasten er vurderet til 315,000,00 kr. De tog tilbage på fiskeri, straks efter losningen.

Leirvik modtager havtaske

Den mindre trawler og søsterskib til Skálafossur Hansa Maria lander i Leirvík. Lasten var på 10,9 tons, hvoraf 7,7 tons var havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten er vurderet til 309,130,80 kr., som de har fisket øst for Færøerne på denne tur. Den mindre trawler Olga Maria lander en last på 13,2 tons, det meste som er i lasten er 9,4 tons havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten er vurderet til 383,596,00 kr., som de har fisket øst for Færøerne i 5 dage på denne tur og fiskeriet har været fint. Den mindre trawler Jens Leon lander en last på 9,2 tons, hvoraf det meste er 5,7 tons havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten er vurderet til 243,162,08 kr., som de har fisket i 6 dage på denne tur.

Klaksvík modtager torsk og havtaske

Fiskaklettur, en mindre trawler og søsterskib til Skálafossur og Hansa Maria, lander en last på 11,6 tons i Klaksvík, heraf 6,9 tons havtaske, som har en kilopris på 35 kr. Lasten er vurderet til 298,824,80 kr. Fiskaklettur var den bedste af de mindre trawlere i 2014, hvor skibet fiskede for ca 9 mio kr sammenlagt. Kutteren Kallanes lander i Klaksvík en last, som er fisket på et døgn ud for Færøerne. Det meste som er i lasten er torsk og fangsten er vurderet til 61,661,00 kr.

Fiskeri på Flemish Cap

Lineskibene Klakkur og Eivind tager nu på fiskeri på Flemish Cap, det er grunden til, at skibene blev købt fra Norge til Færøerne for et år siden. Eivind nåede ikke på Flemish Cap sidste år, men Klakkur lavede en tur hvor de fik ca 250 tons. Det tager ca 7-8 døgn at sejle fra Flemish Cap fra Færøerne. Kambur ligger også klar Runavík, til også at tage turen til Flemish Cap. Den 25 december kom Ran tilbage fra Flemish Cap. De lander ca 130 tons hellefisk i Tórshavn. De skal nu gøre sig parate til ny tur på Flemish Cap. De skal sætte en container med lineudstyr ombord således, at Ran kan fiske med line på Flemish Cap og efterfølgende fryse fangsten om bord.

FiskerForum.com