Nyt fra Færøerne uge 5

Nyt fra Færøerne uge 5

Ugen har været præget af flere store landinger fra især norske fartøjer som for tiden er i gang med fiskeriet efter Lodde og Blåhvilling. Fiskeriet foregår både på felterne omkring Island ogi Barentshavet. På Færørerne er meget tilfredse med disse ekstra tilførsler af fisk.
Leirvík
Den mindre trawler Olga Marie har landet 8,2 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 5,2 tons torsk som har en kilopris på 14,4 kr. Lasten er vurderet til 106,125,50 kr.
Fiskeriet er foregået nord for Færøerne på denne tur.

Toftir
Garnskibet Oknin har landet 11,3 tons i Toftir, lasten består hovedsageligt af 9,2 tons hellefisk, med en gennemsnitlig kilopris på 28 kr.
Lasten er vurderet til 279,548,50 kr. De har fisket nord for Færøerne på denne tur.

Riba har landet i Toftir den mindre kutter har landet 10,5 tons i Toftir. Lasten bestod hovedsagligt 7,6 tons kuller, til en kilopris på 11,23 kr.
Lasten er vurderet til 125,348,40 kr.
Fiskeriet er foregået nord for Færøerne på denne tur.

Tvøroyri
Finnur Fríði har landet i Tvøroyri – Finnur Fríði ankommer med 900 tons som bliver landet til Varðin Pelagic på Tvøroyri.
De har fisket sammen med Jupiter og de andre skibe som fisker blåhvilling. Syd for Færøerne. Når de har landet tager de tilbage på fiskeri igen.

Fuglefjord
Christian í Gróðinum lander ca 600 tons til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket syd for Færøerne på denne tur.

Det norske fartøj Hardhaus lander 1450 tons lodde til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket i Barentshavet og har valgt at lande fangsten i Havsbrún i Fuglefjord.

Manon fra norge lander også 1450 tons til Havsbrún i Fuglefjord, de har også fisket i Barentshavet. Hvor fiskeriet har mindre godt de sidste uger på grund af vejret.

Kollefjord
Den norske notbåd Siglar lander 400 tons lodde som er fisket under Island til Faroe Pelagic i Kollefjord. Når de har landet tager de tilbage på fiskeri. Vi hvor fiskeriet i sidste uge var godt – og snart ventes lukket for norske fartøjer.

Runavík
Partrawlerne Heykur og Falkur lander 200,000 pund til Faroe Orgin i Klaksvík, lasten består fortrinsvis af sej. Partrawlerne har fisket øst for Færøerne.
Når de har landet tager de tilbage på fiskeri.

Partrawlerne Stelkur og Bakur lander 140,000 pund til Faroe Orgin i Runavík som også ejer skibene. Lasten består primært af sej. De har fisket siden den 25. januar øst for Færøerne. Skibene tog tilbage på fiskeri da de havde landet.

Thorshavn
Garnskibet Thor lander 9 tons i Thorshavn, lasten er på 9 tons hellefisk, som har en kilopris på 28 kr. Lasten er vurderet til 252,000,00 kr. De har fisket omkring færøerne på denne tur.

Partrawlerne Jaspis og Ametyst lander 220,000 pund i Thorshavn. Det meste som er i lasten er sej. Skibene har fisket øst for Færøerne i ca en uge.

Klaksvik
Lineskibet Jákup B lander 35,3 tons i Klaksvík, det meste som er i lasten er 27 tons torsk som har en kilopris på 15 kr. Lasten er vurderet til 493,600,00 kr.
De har fisket mellem Færøerne og Island på denne tur.

Vestmenningur og Fram lander i klaksvík Partrawlerne lander 120,000 pund til Kósina som også ejer skibene. Det meste som er i lasten er sej. De har fisket siden den 23. januar.

Eiði
Line kutteren Mýlingur lander 10,7 tons på Eiði, det meste som er i lasten er 5,3 tons hellefisk som har en kilopris på 28 kr. Lasten er vurderet til 192,620,00 kr. De har fisket nord og øst for færøerne under denne tur.

Lineskibet Havbúgvin lander 49,1 tons i Sørvági, det meste som er i lasten er 10,1 tons kuller, som har en kilopris på 9,28 kr. Lasten er vurderet til 557,791,00 kr. De har fisket nord og vest for Færøerne under denne tur.

Ánunum
Norðborg lander i Ánunum – Not/trawleren ligger i øjeblikket i Fuglefjord men de skal lande i Ánunum. De har 1350 tons frosset blåhvilling, 150 tons fiskemel og lidt fiskeolie også. De har fisket syd for Færøerne på denne tur og fiskeriet er gået godt.

Varðin Pelagic
Jupiter lander til Varðin Pelagic – Jupiter ankommer med 1000 tons blåhvilling som bliver landet til Varðin Pelagic. De har fisket syd for færøerne og fiskeriet er gået godt på denne tur. De tager tilbage på fiskeri når de har landet.

Faroe Pelagic
Franstan Junior lander til Faroe Pelagic – Virksomheden i Kollefjord har nu igen fået noget at lave. I løbet af ugen ankom det norske fartøj Fransten Junior med 340 tons lodde som er fisket under Island. Norge har lov til at fiske 11% af kvoten som Island har efter lodde.

Havborg er taget tilbage på fiskeri – Rejetrawleren Havborg er taget tilbage på fiskeri efter at de har landet i Saint Pierre. De er ankommet på Grand Bank igen hvor de skal fiske. Vejret er ikke for godt, og derfor kommer der ikke så meget i lasten i øjeblikket. vejret bliver dog bedre i løbet af ugen.

Flere norske fartøjer har lavet landinger på færøerne, i løbet af ugen ankom også det norske fartøj Slatterøy med 1450 tons lodde som er fisket i Barentshavet.