Nyt fra Færøerne uge 47

Efter kun at have været hjemme i få dage er filettrawleren Vesturvón nu taget tilbage på fiskeri, og denne gang har de sat kurs mod Flemmish Cap hvor de har en kvote på 300 tons torsk.
Der er ingen færøske skibe på Flemish Cap i øjeblikket, men fiskeridet har været godt i heyst er der oplyst.

Skibsreder Anfinnur Olsen oplyser at Vesturvón har gjort det rimeligt godt i år. Fiskeridet har været rigtigt godt, men prisen har været mindre end sidste år og brændstof og olie er samtidig blevet noget dyrere.

Toftir:
Garnskibet Oknin lander 7,7 tons på Toftir. Lasten er vurderet til 191,865,00 kr. og består fortrinsvis af 6 tons hellefisk som er landet til en kilopris på 28 kr.
Oknin har fisket siden den 18. november nord for Færøerne.

Der er losset 49,8 tons fisk til en værdi af 509.660,- kr. fra lineskibet Morgunstjørnan på Toftir, hvor størstedelen af lasten bestod af 25 tons brosme, der blev afregnet til 9,- kr. pr. kilo. Lineskibet har fisket øst for Færøerne siden den 12. november.

Thorshavn:
Thor som fisker med garn, landede 756 kilo havtaske til 30,- kr. pr. kg i Thorshavn. Fangsten, som havde en værdi på 22.680,- kr., er hentet på tre dage da fiskeriet måtte afbrydes på grund af motorproblemer.

Trawleren Vesturtúgva som partrawler med Grønanes landede 25 tons på Barið i Thorshavn. Lasten bestod fortrinsvis af sej. det meste som er i lasten er sej. Fiskeridet har ikke været det bedste denne tur.

Jaspis som Partrawler med Ametyst landede 70 tons i Thorshavn. Det meste af lasten af sej, blev fisket øst for Færøerne. Det er Barið i Thorshavn som har købt fisken.

Partrawleren Ametyst lander ligeledes 70 tons, fortrinsvis sej, til Barið i Thorshavn. Prisen på lasten kendes ikke, men prisen for sej ligger omkring 12,- kr. pr. kg.

Sørvági:
Linekutteren Mýlingur lander 5,6 tons i Sørvági. Heraf besår lasten af 2,7 tons torsk som afreges til 17,- kr. pr. kg. Hele lasten er vurderet til 69.616,- kr. som er fisket siden den 18. november nord for Færøerne.

Tvøroyri:
Not / Trawleren Jupiter lander 1350 tons sild til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har opfisket deres kvote af makrel for i år.

Tróndur í Gøtu lander lander 1000 tons sild på Tvøroyri. Tróndur í Gøtu har som har fisket der makrelkvote for i år, har fisket silden ved Færøerne.

Klaksvík:
Den mindre linekutter Líðhamar landede 2 tons i Klaksvik. Halvdelen af lasten var kuller som blev afregnet med 13,- kr. pr. kilo som dermed gav en samlet værdi af lasten på 23.230,- kr. Linekutteren har fisket siden den 21. november lige ud for Færøerne.

2,7 tons fisk er landet i Klaksvik af linekutteren Kallanes, der siden den 21. november har fisket tæt på Færøerne. Lasten bestod fortrinsvis af 2 tons kuller der blev afregnet med 16,- kr. pr. kg. Hvilket udløste en samlet afregning på 32.732,- kr.

Trawleren Grønanes, som partrawler med Vesturtúgva, landede 25 tons ved Kósina i Klaksvík, hvor det meste af lasten bestod af sej. Lastens værdi kendes ikke.

Eiði:
Med en afregning på 200.210,- kr. for lasten, landede linekutteren Volunteer 16,4 tons fisk, hvor lasten overvejende bestod af 9,5 tons kuller som blev afregnet til 11,- kr. pr. kg .
De har fisket siden den 17.november vest for Færøerne.

FiskerForum.com