Nyt fra Færøerne uge 42

Nyt fra Færøerne uge 42

Varðin Pelagic i den færøske bygd Tvøroyri, modtager 750 tons makrel fra trawleren Fagraberg.
Fagraberg har fanget makrellen nord ud for Færøerne over mod det norske felt. Inden de lander i Tvøroyri tager fartøjet lige en tur ind om Fuglefjord, for at få skiftet trawl.

Varðin Pelagic har solgt 3000 tons makrel, som i disse dage bliver lastet på frysefragtskibet Frio Antartic. Der foreligger intet for nuværende om hvem køberen er.

Klaksvig:
Partrawlerene Vestmenningur og Fram lander 70 tons fortrinsvis sej til Kósina .
Fartøjerne har fisket syd for Færøerne siden den 9.oktober. Lastens værdi er ikke oplyst.

Lineskibet Jákup B lander 56,8 tons overvejende lange til Kósina i Klaksvík. Lange har en kilopris på 14 kr. Jákup B har fisket siden den 11 oktober øst for Færøerne.

Partrawlerne Stjørnan og Polarhav lander 70 tons, som for den overvejende del består af sej, til Kósina. Skibene har fisket øst for Færøerne siden den 5.oktober.

Toftir:
Linekutteren Volunteer lander 13,6 tons i Toftir, hvoraf lasten indeholder 7,2 tons kuller, som har en kilopris på 12.55. Linekutteren har siden den 12. oktober fisket vest for Færøerne.

Runavík:
Partrawlerne Stelkur og Bakur lander 100 tons fortrinsvis sej.
De har fisket hele ugen, og lander til ejerne af fartøjerne Faroe Orgin i Runavík.
Når de har losset skal de tilbage til fiskeriet efter sej.

Ánununm:
Næraberg der har partrawlet med Slættaberg, ankom i går med 1900 tons frossen makrel. Det er ikke oplyst hvor længe skibene har fisket.

Kollefjord:
Saksaberg lander 580 tons sild til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket med not, øst ud for Færøerne. Hvornår de afsejler igen er uklart.

FiskerForum.com