Nyt fra Færøerne uge 33

Nyt fra Færøerne uge 33

De færøske partrawlere, »Stelkur« og »Bakur« landede 400.000 pund fisk til Faroe Origin i Runavík. En fangst der overvejende bestod af sej og som var fanget lokalt ud for Færøerne.

Partrawlerne Heykur og Falkur landede 160.000 pund, hvoraf fangsten bestod overvejende af sej. Fartøjerne har haft et fint fiskeri ud for Færøerne. Trawlerne Rókur og Lerkur landede 80.000 pund af rødfisk og hellefisk.

Fartøjerne har ligeledes fisket lokalt ud for Færøerne og besætning samt skipper er tilfredse med fiskeriet. Så snart de havde landet tog de, som de andre partrawlere tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Landinger Tórshavn

Trawleren Skálafossur landede 6,7 tons i Tórshavn, hvoraf 2,9 tons var torsk, som havde en kilopris på 15,66 kr. Lasten blev vurderet til 107.750,09 kr., som de havde fisket i 5 dage ud for Færøerne. Garnskibet Thor landede 18,1 tons, hvoraf det meste var 14,4 tons hellefisk, som havde en kilopris på 31 kr. Lasten blev vurderet til over en halv million, 503.640,00 kr., som de havde fisket i 4 dage vest for Færøerne og der var tilfredshed med fiskeriet.

Landinger Leirvik

Trawleren Búgvin landede 20 tons i Leirvík, hvoraf 7,7 tons var kuller, som havde en kilopris på 11,88 kr. De har fisket i 6 dage nord for Færøerne. Trawleren Olga Maria landede 29,5 tons, hvoraf 13,8 tons var torsk, som havde en kilopris på 15,75 kr. Lasten var vurderet til 406.062,00 kr., som de havde fisket i 7 dage nord for Færøerne og fiskeriet var da også tilfredsstillende. Den mindre trawler Sigatindur landede 29,5 tons, hvoraf 14,5 tons var kuller, som havde en kilopris på 11,88 kr. Lasten blev vurderet til 360.699,00 kr., som de havde fisket i 7 dage nord for Færøerne.

Landinger Toftir og Klaksvík

Lineskibet Váðasteinur landede i sidste uge en last på 11,5 tons, hvoraf 5,4 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31 kr. Lasten blev vurderet til 244.950,00 kr., som de havde fisket i 7 dage ud for Færøerne. Váðasteinur fisker normalt med line, men har nu rigget om, således de nu fisker med garn. Rederiet har valgt at prøve noget nyt, da priserne på bundfisk er begyndt at falde. Garnskibet Oknin landede 9,9 tons, hvoraf 8,8 tons var hellefisk, som opnåede en auktionspris på hele 294.401,00 kr. De havde fisket i 3 dage syd for Færøerne på turen. Linekutteren Fiskivarði landede 20,3 tons i Klaksvík, hvoraf 9,6 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev efterfølgende vurderet til 457.697,50 kr., som de havde fisket efter i 6 dage på denne tur, som blev betegnet som værende tilfredsstillende.

Landinger Kollefjord

Partrawlerne Vestmenningur og Skoraberg landede i sidste uge en last på 150 tons guldlaks, som de har fisket ved Færøerne. Fangsten blev landet til Faroe Pelagic i Kollefjord. Da begge skibe havde landet tog de tilbage på fiskeri. Partrawlerne Vesturbúgvin og Eysturbúgvin landede 230 tons guldlaks, som de også har fisket ved Færøerne. De har haft et godt og fornuftigt fiskeri, og fangsten blev landet til Faroe Pelagic. De har nu fisket hele kvoten af guldlaks, og er derfor taget på værft i Tórshavn, hvor de skal have en mindre overhaling. Partrawlerne Polarhavn og Stjørnan landede 180 tons guldlaks til Faroe Pelagic, som ligeledes er fisket ud for Færøerne. Fiskeriet har også her været tilfredsstillende.

Landinger Hvalba

Partrawlerne Hamranes og Breiðanes landede 160.000 pund, overvejende sej. Skibene har fisket ud for Færøerne, med et tilfredsstillende resultat. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Landinger Vestmanna og Fuglefjord

Fram landede 140 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri og det er tredje tur for Fram efter makrel. Fangsten blev landet til Vestmanna Seafood. Det grønlandske fartøj Tuneq landede 150 tons fersk makrel til Pelagos og 450 tons til Havsbrún i Fuglefjord, som i begge tilfælde producerer makrellen til konsum. Fartøjet har fisket øst for Grønland, og på grund af manglende produktionskapacitet i Grønland, lander skibene på Færøerne istedet.

Landinger Denmark

Danske Beinur landede 1,600 tons brisling, som de har fisket ved Helgoland. Fiskeriet har været tilfredsstillende på denne tur, og så snart de havde landet, riggede de om og tog på fiskeri efter nordsøsild. Beinur landede brislingen i Hanstholm. Asbjørn landede 1.100 tons brisling, som de også havde fisket ved Helgoland. Fiskeriet har været utroligt godt og fint på turen, og så snart de havde landet tog de til Hirtshals hvor de skulle rigge om til fiskeri efter nordsøsild.

FiskerForum.dk