Nyt fra Færøerne uge 31

Nyt fra Færøerne uge 31

Den mindre trawler Dýrindal er solgt til en virksomhed i Vági. Som forventet er der stor aktivitet indenfor makrel fiskeriet.
Skibshandel:
Den mindre trawler Dýrindal er solgt til Vági. Fartøjet har igennem længere tid været udbudt til salg, og er altså nu solgt til en virksomhed i Vági. Kutteren har været omkring Thorshavn inden turen gik videre til Vág, hvor skibet skal på værft før det indsættes i fiskeri.

Kollefjord:
Slættaberg lander i Kollefjord: Slættaberg ankom den 1. august om morgenen med en last på 250 tons makrel. Efter ca 4 timers losning, stævnede skibet atter ud mod fiskepladserne.

Atlantsfarið har landet 220 tons makrel, som er fisket i samme område, hvor også Slættaberg har fisket.
Vestmenningur og Fram har tilsammen landet 250 tons i kollefjord. Fartøjerne har været på havet 6 dage og fiskede syd og sydvest for Færøerne.

Finnur Fríði landede 1300 tons makrel. Finnur Fríði har fisket sammen med Jupiter og Fagraberg nord for Færøerne.

På kajen tales om, at makrel i øjeblikket afregnes med ca. 6 kr. pr. kg.

Vestmanna:
Sjagaklettur og Gullberg lander ca. 500 tons frosne makrel i Vestmanna. Skibene har været på havet omkring 2 uger og fiuskeriet oplyses at være sket på en pos. 64 grader N, 8 grader V.

Rókur og Lerkur landede i tirsdag 280.000 pund. Heraf var det meste sej. Skibene fiskede i farvandet øst for Færøerne, men turen blev afkortet som følge af teknisk defekt.

Tvøroyri: Tróndur í Gøtu har landet en fangst på 700 tons makrel til Varðin Pelagic´s nye fabriksanlæg på Tvøroyri.

Det mindre not fartøj Saksaberg, landede til samme virksomhed 350 tons makrel, som på fiskepladsen er pumpet fra skibet Finnur Fríða.

I løbet af denne uge stævner endnu et større fartøj ud i makrelfiskeriet. Ran har nogen tid ligget i Hvalvík og nu gøres alt klar til at fiske makrel. Man forventer at afsejle i slutningen af uge 31.

Thorshavn:
Lineskibet Sandshavið har landet en fangst på 45.000 pund i Thorshavn. Fangstværdien er opgjort til 227 t.kr. Fartøjet var afsejlet d. 18. juli og fiskede i farvandet syd for Færøerne.

Thor har landet 13.000 pund hellefisk, som er solgt for 20 kr./kg. Fisketuren tog blot 5 dage.

Runavik:
Partrawlerne Bakur og Stelkur landede 280.000 pund i Runavík. Fartøjerne har været på havet en uges tid, og fra skibene tales om godt fiskeri.

Fuglefjord:
Høgaberg har landet en fangst på 2000 tons makrel ved virksomheden Bergfrost i Fuglefjord. Fangsten er taget på de nordlige felter.

Hvalba:
Hamranes og Breiðanes har partrawlet og tilsammen fanget ca. 20 tons. Fangsten er landet i Hvalba og her indbragte fiskene tilsammen 265.000 kr. Fangsten bestod overvejende af torsk.

Klaksvik:
Lineskibet Klakkur har landet 22,7 tons i Klaksvík. Fangsten er taget i farvandet mellem Island og Færøerne. Der blev bl.a. fanget en del blålange, som kostede 10,50 kr./kg.

Eiði:
Lineskibet Mýlingur landede 8,6 tons på Eiði, hvoraf en del var hellefisk, som kostede 20,50 kr./kg. Skibet var afsejlet d. 20. juli og fiskede i farvandet nord for Færøerne.

Toftir:
Trawlfartøjet Hansa Maria landede 9,6 tons på Toftir. Fangsten bestod overvejende af torsk, som blev solgt for 13,25 kr. Samlet fangstværdi 256.369 kr.

Den mindre trawler Búgvin har landet en fangst på 8 tons på Toftir. Samlet fangstværdi 205.326 kr. Skibet har fisket i farvandet øst for Færøerne – og var afsejlet d. 22. juli.

Værftsarbejder:
Lineskibet Vesturhavið er i øjeblikket på værft i Thorhavn. Skibet bliver bl.a. malet og får foretaget andet vedligeholdsarbejde. Arbejdet ventes i alt at tage omkring et par uger.

Stapin ligger ved værft på Skála. Der udføres malerarbejde m.v. Stapins ejer har i øvrigt indgået aftale med Høgaberg, således at Høgaberg fanger den makrel kvote som tilhører Stapin.

Ved værftet står også Kambur, som ligeledes får foretaget en overhaling. Kambur har lavet en lignende aftale som Stapin, således at Høgaberg fisker Kambur´s makrelkvote i 2012.

Okning snart klar til fiskeri.
Den nye Oknin, som sent på vinteren blev købt i Norge (under navnet Nordic Sea) er nu ved at være klar til at blive indsat i fiskeri. Skibet har siden marts måned fået foretaget en lang række ombygninger. Skibet skal afløse det tidligere Oknin, som er udtjent efter at have fisket siden 60érne.

FiskerForum.com