Det færøske lineskib »Skørin« har været på en længere tur på 11 dage rundt Island. De landede i sidste uge fangsten på 19,2 tons i Toftir, som overvejende bestod af 14,6 tons torsk, som på auktionen opnåede en kilopris på 10,40 kr. Lasten blev efterfølgende vurderet og afregnet med 187.600.00 kr.
Landinger til toftir og Tórshavn
Garnskibet Oknin landede 9,4 tons i Toftir, hvoraf 8,6 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev vurderet til 278.600.00 kr., som var resultatet efter et fiskeri på 4 dage syd for Færøerne. Garnskibet Váðasteinur landede 3,7 tons, hvoraf 2,8 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev vurderet til 100.980.00 kr., som de havde fisket i 3 dage øst for Færøerne. Garnskibet Túgvusteinur landede i ugens løb en last på 29,9 tons til Tórshavn, hvoraf 14,2 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev vurderet til 453.700,00 kr., som de havde fisket i 6 dage øst for Færøerne, og fiskeriet har været godt og fornuftigt på turen. Forskingsskibet Magnus Heinason landede 15,1 tons i Tórshavn, hvoraf 11 tons var torsk, som blev afregnet med 16,55 kr. pr. kilo. Lasten blev vurderet til 214.800.00 kr., som de havde fisket i 4 dage rundt Færøerne i forbindelse med forskningsarbejdet. Den mindre trawler Skálafossur landede 4,3 tons, hvoraf 4 tons var havtaske, som havde en kilopris på 25,- kr. Lasten blev vurderet til 102.400.00 kr., som var resultatet efter en tur på 4 dage ud for Færøerne. Linekutteren Mýlingur landede 17 tons i Tórshavn, hvoraf 6,7 tons var kuller, som havde en kilopris på 14,56 kr. Lasten blev vurderet til 253.222.00 kr., som de havde fisket i 6 dage vest for Færøerne.
Landinger til Klaksvík og Tvøroyri
Linekutteren Fiskivarði landede i sidste uge en last på 9,6 tons i Klaksvík, hvoraf det meste var torsk, som havde en kilopris på 19,- kr. Lasten blev vurderet til 158.120.00 kr., som de havde fisket i 2 dage nord for Færøerne. Partrawlerne Polarhav og Stjørnan landede 270.000 pund, hvoraf det meste var sej. De havde fisket ud for Færøerne, og fangsten blev landet til Kósina i KLaksvík. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Gadus kom i ugens løb hjem med fuld last på 750 tons filet. De havde på denne tur fisket i den norske del af Barentshavet, hvor de har haft et særdeles godt fiskeri. Efter landingen tog de til den russiske del af Barentshavet istedet. Brestir fra Sørvági landede en last på 130 tons torsk og hellefisk til Tvøroyri. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne.
Landinger til Runavík og Hvalba
Partralwerne Rókur og Lerkur landede 150.000 pund, overvejende sej, som de havde fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Så snart de havde landet tog de straks tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Partrawlerne Heykur og Falkur landede 150.000 pund, hvoraf det meste var sej., som de ligeledes havde fisket ud for Færøerne, og så snart de havde landet til Faroe Origin, tog de tilbage til fiskeriet. Stelkur og Bakur landede også 150.000 pund til Faroe Origin i sidste uge. De havde også en fangst af overvejende sej, som de havde fisket ud for Færøerne. Så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Hamranes og Breiðanes landede i ugens løb en last på 160.000 pund i Hvalba, overvejende sej. De har haft et godt fiskeri på turen. Partrawlerne Niels Pauli og Steintór landede 200.000 pund, også til Hvalba. Fagsten bestod overvejende af sej, som de havde fisket ud for Færøerne. Efter losningen tog de igen tilbage til fiskeriet i internationalt farvand ud for Færøerne.
Industrifisk landet i Fuglefjord
Borgarin landede 2300 tons blåhvilling, som de havde fisket i internationalt farvand. De landede fangsten til Havsbrún, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling. Irske Brendelen landede 1300 tons blåhvilling til Havsbrún. De har også haft et godt fiskeri i EU farvand. Christian í Grótinum landede 2500 tons blåhvilling, som de havde fisket i internationalt farvand. De har haft et godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling i internationalt farvand. I dette område har de færøske fartøjer et fornuftigt og godt fiskeri for tiden. Norðingur landede 1850 tons blåhvilling, som de også havde fisket i internationalt farvand. De har haft et godt fiskeri, hvor fangsten blev landet til Havsbrún i Fuglefjord.
Blåhvilling blev landet i Danmark
Den danske pelagiske trawler Asbjørn fra Hirtshals landede i sidste uge en last på 2500 tons blåhvilling, som de havde fisket vest for Irland. De har haft et godt fiskeri med en pæn fangst, der efterfølgende blev landet i Skagen. Så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling. Beinur fra Hirtshals landede ligeledes en last på blåhvilling på 2000 tons til FF Skagen. De havde også fisket vest for Irland, og de har nu fisket kvoten efter blåhvilling op for i år. De rigger nu om og gør sig klar til fiskeriet efter tobis først i april. Ruth landede også en rigtig pæn fangst af 3200 tons blåhvilling, som de ligeledes har fisket vest for Irland. Fiskeriet har været yderst tilfredsstillende og kursen blev derfor igen sat efter blåhvilling.
FiskerForum.dk