Den færøske pelagiske trawler »Næraberg« kom i sidste uge ind med fuld last på 3.200 tons blåhvilling. Fisk som de havde fanget i internationalt farvand efter et par tilfredsstillende dage. Lasten af helfrosne blåhvilling blev landet til fiskemelsfabrikken Faroe Pelagis i Kollefjord, som er beliggende på den Sydøstlige del af Streymoy.
Industrifisk til Fuglefjord
Trawleren Norðingur landede 1500 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord, som de havde også havde fanget i internationalt farvand. De har haft et godt fiskeri og de genoptog straks fiskeriet efter blåhvilling efter landingen. Christian í Grótinum landede 2600 tons blåhvilling til Havsbrún, efter et godt fiskeri. De tog også straks tilbage til fiskeriet i internationalt farvand efter landingen. Jupiter landede 600 tons lodde, som de havde fisket ved Island. De riggede om efter landingen og har nu sat kursen efter blåhvilling istedet i internationalt farvand. Finnur Fríði landede 900 tons lodde til Pelagos, og det er derfor slut nu med loddekvoten for i år. Skipper og besætningen var tilfredse med resultatet og har nu rigget om til fiskeri efter blåhvilling, som de går efter i internationalt farvand. Høgaberg landede 1140 tons lodde, som de har fisket ud for Island. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet, riggede de også om og tog istedet på fiskeri efter blåhvilling i internationalt farvand. Loddeprisen på Færøerne har den sidste tid ligget på omkring 5 kroner.
Landinger til Leirvík, Toftir og Klaksvík
Den mindre trawler Búgvin landede 15 tons til Leirvík, hvoraf 6,4 tons var torsk, til en kilopris på 19,68 kr. Lasten blev vurderet til 301.182,00 kr., som de havde fisket i 9 dage syd og nord for Færøerne på denne tur. Den mindre trawler Sigatindur landede 14,8 tons i Leirvík, hvoraf 8,6 tons var torsk, som havde en kilopris på 19,27 kr. Lasten blev efter-følgende vurderet og solgt til 241.505,50 kr. De havde fisket i 4 dage nord for Færøerne på denne tur. Lineskibet Skørin landede 68,8 tons til Toftir, hvoraf 28,7 tons var kuller, som havde en kilopris på 12,80 kr. Lasten blev vurderet til 986.796,00 kr., som de havde fisket i 13 dage ud for Island. Garnskibet Váðasteinur landede 10,8 tons, ligeledes til Toftir, hvoraf 8,8 tons var hellefisk, som indbragte 304.800,00 kr. Fangsten havde de fisket i 5 dage øst for Færøerne på denne tur. Oknin landede 13,8 tons, hvoraf 12,6 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev solgt for 409.800,00 kr. De havde fisket i 4 dage syd for Færøerne på denne tur. Lineskibet Sigmund landede 66,4 tons til Toftir, Lasten blev vurderet og solgt for 367.320,00 kr. De havde fisket i 7 dage nord for Færøerne. Garnskibet Thor landede 17,6 tons, hvoraf det meste var 16 tons hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev vurderet til og solgt for 522.400,00 kr., De har fisket i 4 dage øst for Færøerne, og fiskeriet har været rigtig godt på denne tur. Da de havde landet tog de på værft i KLaksvík. Den mindre trawler Fiskaklettur landede 27 tons, hvoraf 13,9 tons var torsk, som havde en kilopris på 19,25 kr. Lasten blev vurderet til 445.255,00 kr., som de havde fisket i 5 dage nord for Færøerne på denne tur. Sjúrðarberg kom hjem fra den norske del af Barentshavet med 750 tons rundfrossen torsk. De havde haft et godt fiskeri på turen og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet i Barentshavet. Partrawlerne Polarhav og Stjørnan landede sammen 360.000 pund, som de lossede i Kósina i Klaksvík. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de da også tilbage til fiskeriet ud for Færøerne.
Landinger til Tórshavn og Runavík
Partrawleren Eysturbúgvin og Vesturbúgvin landede 260.000 pund, overvejende sej, som de havde fisket Øst for Færøerne, og fangsten blev efterfølgende landet til Barðið i Tórshavn. Ran kom i ugens løb hjem fra Flemish Cap efter 2 måneders fiskeri. De havde 370 tons fisk med hjem fra Flemish Cap, overvejende hellefisk og rødfisk, og de nåede også på vejen hjem, at fiske små 30 tons burfisk. Hele fangsten blev landet i Tórshavn, og efter landingen vil turen gå til Azorerne, hvor fiskeriet atter vil blive efter burfisk. Partrawlerne Stelkur og Bakur landede 360.000 pund til Runavík, som de har fisket øst for Færøerne. De har haft et rigtig godt fiskeri undervejs, og fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Overvejende sej. Partrawlerne Rókur og Lerkur landede 280.000 pund til Runavík, hvoraf det meste var rødfisk, som de havde fisket ud for Færøerne. Så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet ud for Færøerne.
Det islandske og danske fiskeri
Lineskibet Jákup B landede 180,000 pund fisk, som de havde fanget ud for Island. Uheldigvis fik de problemer med hovedmotoren undervejs, og måtte afbryde fiskeriet og tage ind til Ólavsvik på Island, hvor de både fik repareret motoren og fik landet fangsten. Efterfølgende fortsatte de fiskeriet ud for Island. Tróndur í Gøtu landede 1400 tons lodde i Fáskrúðsfirði. De har fisket udfor Island, og har nu opfisket kvoten for i år. Efter landingen, tog de på blåhvillinge-fiskeri i internationalt farvand, hvor også en stor del af de andere færøske industrifiskere befinder sig. Beinur fra Hirtshals i Danmark, landede 2300 tons blåhvilling, som de havde fisket vest for Irland. De lander fangsten i Skagen, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Fangsten blev kølet ombored. Danske Asbjørn landede ligeledes en god fangst af 2500 tons blåhvilling, som de også havde fisket vest ude for Irland. De lossede i Skagen og satte igen kurs og fart efter blåhvilling.
FiskerForum.dk