Nyt fra Færøerne: Grønlandsk fabrikstrawler lander i Norge
Den grønlandske fabrikstrawler **Polar Princess** landede i sidste uge en last på op til 1.400 tons hovedkappet og frosne torsk i Tromsø.

Nyt fra Færøerne: Grønlandsk fabrikstrawler lander i Norge

Den grønlandske fabrikstrawler **Polar Princess** landede i sidste uge en last på op til 1.400 tons hovedkappet og frosne torsk i Tromsø. Fisken havde de fisket i Barentshavet på en måned og skipper samt besætning fortalte efterfølgende om et godt fiskeri for alle fartøjer i området omkring Barentshavet.

Det er den grønlandske fiskeindustri Polar Seafood, der er den største privatejet fiskeindustri i Grønland, der har »Polar Prinsess« i sin flåde-portefølge. Skibet blev tilbage i 2014 forlænget til 87,6 meter, da det grønlandske fiskeriselskab solgte den aldrende »Polar Princess« til russerne.

Polar Seafood er en af Skandinaviens vigtigste leverandører af skaldyrsprodukter og fisk som koldtvandsrejer, hellefisk, rødfisk samt torsk. Fiske og skaldyr fanget af Polar Seafoods egen topmoderne og højteknologiske flåde af trawlere. Det grønlandske fiskeriselskab har både produktions og forarbejdningsfabrikker i Grønland og i Danmark.

Du kan se mere om Polar Seafood her