Nyt fra Færøerne i uge 31

Nyt fra Færøerne i uge 31

Fiskeriet på Færøerne står netop nu i makrellens tegn. Filettrawleren Enniberg er kommet hjem til Færøerne med fuld last (1000 tons), efter at have været på fiskeri i Barentshavet siden den 31.maj. Fiskeriet har været godt på turen, men om de tager tilbage på fiskeri i Barentshavet eller om de skal fiske makrel ved Færøerne når de har landet, vides endnu ikke med sikkerhed.

Finnur Fríði lander 1200 tons makrel, som de har fisket på et felt hvor Tróndur í Gøtu, Jupiter og Akraberg også fisker for tiden. De lander en last på 1200 tons til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Det har taget to dage at sejle fra fiskefeltet og til Tvøroyri, men på grund af det gode fiskeri er det stadig væk rentabelt og det hele værd.

Tvøroyri

Not/trawleren Fagraberg lander en last på 400 tons makrel, som er fisket ud for Færøerne. De lander lasten til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Fiskeriet har været godt, og straks efter losningen, tog de tilbage på fiskeri. Tummas T har også landet til Varðin Pelagic, de landede en last på 200 tons. Saksaberg lander en last på 170 tons til Faroe Pelagic. De har været på makrelfeltet og modtaget makrel fra mindre skibe. Efter losningen tog de tilbage til feltet, for at modtage flere makrel.
Grunnabarð lander en last på 300 tons makrel, som er fisket ved Færøerne til Varðin Pelagic. Grunnabarð må vente med losningen, indtil Finnur Fríði er færdig med at lande og når de har landet ankommer Fagraberg med 800 tons makrel, som også skal landes til Varðin Pelagic.

Kollefjord

Slættaberg lander 200 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. Slættaberg har modtaget makrel fra andre skibe nord for Færøerne hvor de fleste makrel skibe fisker. Straks efter losningen tog de tilbage på makrelfeltet. Atlantsfarið lander en last på 210 tons som de har modtaget til Faroe Pelagic i Kollefjord. Atlantsfarið har modtaget fra partrawlerne Vestmenningur/Skoraberg, Polarhav/Stjørnan og Safir/Smaragd. Så snart de havde landet tog de tilbage til feltet for at modtage mere makrel.

Næraberg lander 2000 tons frossen makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket øst for Grønland på denne tur og har sammenlagt været væk i 4 uger. Der har været 33 mand med Næraberg på turen og de tager tilbage til Øst Grønland efter losningen. Asbjørn Senior og Høgiklettur lander også i Kollefjord. Asbjørn Senior lander en last på 600 tons, som de har modtaget fra andre skibe ude på feltet. De lander til Faroe Pelagic og straks efter losningen tager de tilbage på fiskeri. Høgiklettur lander også i Kollefjord. Brimil som kommer fra det færøske søværn ankom med Høgiklettur til Kollefjord, efter de havde fået problemer med maskinen. De landede kun 70 tons til Faroe Pelagic.

Fram landede i sidste uge 400 tons og kommer allerede nu tilbage med 400 tons makrel, som skal landes til Faroe Pelagic i Kollefjord. Fiskeriet har været godt og så snart de har landet tager de tilbage på fiskeri efter makrel. De må dog vente til Tummas T er færdig med at lande sine 800 tons makrel.

Norge

Rejetrawleren Arctic Viking lander en fuld last rejer i Kárvika i Norge. Først skal de til Tromsø for at bunker olie og skifte besætning. Arctic Viking begyndte denne tur den 15.juni og fisket mellem Svalbard og Novaja Samlja. Fiskeriet har været godt på denne tur.

Ánunum

Norðborg lander 1300 tons frossen fisk, som de har partrawlet med Christian í Grótinum, samt 180 tons fiskeolie og 100 tons fiskemel. Makrellen er ca 360 gram store. Christian í Grótinum har 650 tons på denne tur, så når de har landet tager de tilbage for at fiske makrel.

Fuglefjord

North Ocean lander til Bergfrost. De har fisket i færøsk farvand vest for Færøerne og lander deres last til Bergfrost i Fuglefjord. Det er ikke oplyst hvor meget de har fanget. De har fisket på samme felt hvor de fleste russiske skibe fisker ved Færøerne.

Ran er også kommet hjem med fuld last: De har fisket ved Azorerne og har 430 tons i lasten. De tog fra Færøerne den 19.juni og med skibet er der 24 mand. Om de skal fiske makrel når de har landet ved vi ikke.

FiskerForum.com