Ny stor ordre på fire generator-sæt til Nordjyske virksomhed
Den nordjyske maritime servicevirksomhed VMS Group A/S har aftalt levering af yderligere fire generatorsæt til det amerikanske ekspeditionsrederi Lindblad Expeditions.

Ny stor ordre på fire generator-sæt til Nordjyske virksomhed

Den nordjyske maritime servicevirksomhed VMS Group A/S har aftalt levering af yderligere fire generatorsæt til det amerikanske ekspeditionsrederi Lindblad Expeditions.

 

Præcis et år efter indgåelsen af den første aftale om levering af generator-sæt bestående af GE Transportations marinemotorer, har VMS Group i Frederikshavn fået yderligere en ordre på levering af fire specialdesignede generator-sæt til det andet fartøj i ekspeditionsrederiet Lindblad Expeditions polarflåde.

 

GE Transportation-motorerne L250 og V250 lever op til de skrappe miljøkrav i regelsættene EPA Tier 4 og IMO Tier III uden brug af SCR-efterbehandlingssystem (Selective Catalytic Reduction) eller brugen af kemikaliet urea om bord. Motorerne består af et opgraderet kontrolsystem, HP Common Rail brændstofsystem, to-trins turbolader og avanceret recirkulation af udstødningsgas (EGR). Kombinationen af ingen SCR-efterbehandling, ingen doserings- og overvågningsudstyr eller urea-tanke sparer op til 75 procent plads ombord på fartøjet og dermed også alle de udgifter, der er forbundet med indkøb, installation samt vedligeholdelse af dette ekstra udstyr.

 

Den avancerede teknologi bag denne type motor byder på en bred vifte af fordelagtige funktioner, herunder reducerede emissioner af NOx og sodpartikler uden brug af urea. Dertil kommer en imponerende driftssikkerhed. Det specielle design, som VMS Group selv står bag, med dobbelt elastisk montering giver en betydelig reduktion af alle vibrationer.

 

Med ordren har VMS Group konsolideret sig som leverandør af totalløsninger til en krævende og kvalitetsbevidst branche.

 

Design af generator-sæt
Den første motorordre til Lindblad Expeditions er netop blevet leveret i foråret 2019, mens den nyeste ordre er planlagt til levering i foråret 2020. Udover salget af motoren står VMS Group for at opbygge og designe hele generator-sættet, herunder såvel design af bundrammer som de tekniske beregninger af vibrationer og støjniveauer samt montage og idriftsættelse ombord på det nye ekspeditionsskib.

 

Skibet, der endnu er unavngivet, bliver det tiende i Lindblad-flåden og bygges på det norske Ulstein Værft. »VMS Group har igennem flere år udført fremragende og pålidelig service på vores fartøjer, og nu har de bevist, at de også kan levere en samlet motorløsning,« siger Chris Foong, underdirektør for Fleet Operations hos Lindblad Expeditions.

 

Store krav til design
Både støj og vibrationer er dæmpet betydeligt i det nye generatorsæt-design, der leveres af VMS Group. Dette er ikke uden betydning for et rederi, der tilbyder sine gæster at komme helt tæt på dyrelivet, blandt andet i havene omkring Antarktis.

 

»Ikke mindst de store krav til reduktion af støj og vibrationer stiller nogle særlige krav til designet. Her kommer synergien i vores mange kompetencer virkelig i spil, og de erfarne folk i vores engineering-afdeling har arbejdet hårdt for at finde frem til den mest optimale løsning,« siger Kim Rasmussen, salgsdirektør i VMS Group og fortsætter. »Det faktum, at denne motor opfylder de strenge krav til reduktion af NOx og sodpartikler, der er fastsat af EPA Tier 4 og IMO Tier III, er et vigtigt kriterium for Lindblad Expeditions i deres valg af motoren fra GE Transportation.«

 

»Vi er stolte af at samarbejde med VMS Group om at forsyne Lindblad Expedition-flåden med motorkraft,« siger Tammy Gromacki, direktør for Marine, Stationary, and Drill hos GE Transportation. »Det er virkelig imponerende, hvad VMS Group har præsteret i udviklingen og designet af disse generator-sæt. De er optimeret på en måde, der minimerer både støj og vibration i højere grad end i vores standard setup, og det kan helt klart tiltrække selv de mest krævende projekter.«

 

Kompetenceløft
For VMS Group betyder ordren også et betydeligt kompetenceløft, idet virksomheden nu kan føje en specialisering i denne motortype til CV’et. Samtidig trækkes der i udførelsen på alle husets kompetencer, der spænder lige fra salg over projektering, design og ingeniørtjenester som de tekniske beregninger af vibrationer og støjniveau til selve samlingen og installationen af de nye generatorsæt.

 

Fakta:

 • VMS Group A/S dækker et bredt spektrum af kompetencer, salg og serviceydelser indenfor den maritime verden og offshorebranchen.
 • Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn og en afdeling i Brasilien.
 • Blandt kerneydelserne er: Reparation og vedligehold af gear, propeller og dieselmotorer. Reparation, vedligehold og afbalancering af turboladere til skibsmotorer. Salg af reservedele, motorer og gear. Design og projektledelse.
 • VMS Groups agentur på GE Transportations L250 og V250-motorer dækker det skandinaviske, det tyske og det brasilianske marked.
 • GE Transportation-motorerne L250 og V250 lever op til de skrappe miljøkrav i regelsættene EPA Tier 4 og IMO Tier III fra hhv. Environmental Protection Agency, EPA, og den Internationale Maritime Organisation, IMO.
 • Teknologien bag motoren ikke alene overflødiggør behovet for et SCR-efterbehandlingssystem (Selective Catalytic Reduction) – den gør det også unødvendigt at opbevare eller bruge urea om bord, og frigør dermed både last- og tankkapacitet samt sparer alle de udgifter, der er forbundet med indkøb, installation samt vedligeholdelse af dette ekstra udstyr.
 • Kombinationen af ingen SCR-efterbehandling, ingen doserings- og overvågningsudstyr eller urea-tanke sparer op til 75 procent plads og reducerer kompleksiteten af skibsdesign og værftets installationstid og omkostninger.
 • Motorerne består af et opgraderet kontrolsystem, HP Common Rail brændstofsystem, to-trins turbolader og avanceret recirkulation af udstødningsgas (EGR).
 • Lindblad Expeditions er et marinebaseret ekspeditionsselskab med hovedkontor i New York og med marinedriften baseret i Seattle.
 • Lindblad Expeditions tilbyder nyskabende natur- og dyrelivsekspeditioner til seks verdensdele, herunder også polarområderne, og rederiet arbejder for miljøbevarelse og global bæredygtig turisme.
 • Det nye skib, som bliver det 10. i flåden, bygges på Ulstein Værft i Norge og planlægges leveret i foråret 2021.