Ny rapport konkluderer at Havmøller sikre lokale arbejdspladser

Ny rapport konkluderer at Havmøller sikre lokale arbejdspladser

Det skriver Hvide Sande Havn efter en socioøkonomisk Qbis-rapport netop er udkommet. En rapport der forudser rigtig mange arbejdspladser indenfor denne sektor i årene fremover. Hvide Sande Havn ligger i den forbindelse, helt optimalt placeret.

Rapporten angiver ligeledes, at hver gang der etableres en gigawatt-vindmølle i de danske farvande, sikres 14.600 årsværk i danske virksomheder. Det er første gang, man detaljeret har undersøgt de national- og lokaløkonomiske effekter af investeringer i havvindmøller.

Hvide Sande Havn er allerede nu en veletableret og meget anerkendt spiller på markedet. 

Havnen har således været valgt som servicehavn for flere. Blandt andet MHI Vestas, Boskalis og Visser & Smit Hanab m.fl. Det skete i forbindelse med opførelsen af Horns Rev 3.

Efterfølgende har Vattenfall meldt ud, at de vil benytte Hvide Sande Havn som O&M-havn (Operation and Maintenance) for service af Horns Rev 3. Dette vil senest ske, når serviceringen af parken overgår fra MHI Vestas til Vattenfall efter en 5 års driftsperiode.

Den socioøkonomiske rapport der er udarbejdet for Danske Rederier, Dansk Energi og Wind Denmark viser, at serviceringen af Horns Rev 3 fra Hvide Sande Havn, vil skabe mellem 39 til 53 fuldtidsstillinger pr. år og en estimeret omsætning på 2,1 til 6 mio EUR pr. år.

Hvide Sande Havn er en oplagt mulighed for at blive service havn for den nye vindmøllepark THOR


Rapporten viser at serviceringen af den kommende havvindmøllepark Thor vil skabe mellem 50 og 75 årsværk i hver af de ca. 25 år, parken forventes at være i drift.  Dvs. mellem 1.300 og 1.800 årsværk hen over havmølleparkens livstid.

Med kort sejlafstand, til THOR, samtlige nuværende og fremtidige parker på vestkysten og et perfekt service set up, gør Hvide Sande Havn til den oplagte location for service af de store vindmølleparker.