Færøerne: Det største pelagiske fartøj på Færøerne skifter navn
Foto: Gøtunes

Færøerne: Det største pelagiske fartøj på Færøerne skifter navn

Det er det færøske rederi Varðin i Gøtu, der sidste år, med forkøbsret, langtidslejede den danske trawler på 89,95 meter S 349 »Gitte Henning«.

Handlen kom i stand efter rederiet Varðin i Gøtu fik problemer med et andet af selskabets skibe og derfor akut stod og manglede et større fartøj til fiskeriet omkring det Nordatlantiske. En handel kom i stand mellem det færøske selskab og reder Henning Kjeldsen.

»Gitte Henning 1« nye navn bliver »Gøtunes«
Efter navngivningen til »Gøtunes«, forbliver fartøjet i hjemhavnen i Gøtu. Det var trawleren »Tróndur í Gøtu« der sidste år havde udsigten til et længere varende værftsophold, men som tingene udviklede sig, klarede selskabet Varðin sig igennem, sammen med en anden trawler »Jupiter«, så rederiet kunne opretholde kvoterne til tre skibe. Derfor bliver »Gitte Henning 1« nu endegyldigt færøsk og med det nye navn »Gøtunes«.

Det forventes af »Gøtunes« tager på fiskeri efter makrel i august måned.

Det færøske selskab Varðin ejer flere pelagiske fartøjer;

  • Tróndur í Gøtu
  • Finnur Fríði
  • Jupiter
  • Tummas T
  • Høgiklettur
  • og ny også Gitte Henning 1 som Gøtunes

Virksomheden ejer desuden den pelagiske fiskefabrik Varðin Pelagic på Suðuroy. Flere vil nok kende Varðin Pelagic fra den voldsomme brand i juni 2017, som næsten ødelagde fabrikken fuldstændigt. Fabrikken er siden genopbygget, og kører nu igen for fuld kraft.

Skriv et svar