Årsagen til den nyudviklede kniv er, at store østers kræver den rette størrelse kniv til den samlede bestand af store invasive Stillehavsøsters, der er stigende og netop opgjort til ca. 72.000 tons i Limfjorden.
Østersknive for enhver smag
Glyngøre Shellfish har fået en ny kniv til kollektionen af østersknive ved navn »Morsø«. kniven er betydelig større end de andre 13 østersknive i kollektionen, og den er akkurat afpasset efter de noget større stillehavsøsters, som også findes i Limfjorden. »Det er vigtigt med de rigtige værktøjer når det kommer til at åbne østers,« fortæller Svend Bonde. »Vi har nu et stort udvalg på 14 forskellige østersknive og de har alle navne fra Limfjorden,« forsætter han. Vil du se knivene eller have råd og vejledning i brugen af dem, er man altid velkommen til at kigge forbi Østersbaren i Glyngøre.
Bæredygtigt fiskeri
Udover den typiske Limfjordsøsters, finder man også den store invasive Stillehavsøsters i Limfjorden, som ligeledes findes på menuen i Østersbaren. »Når vi fisker disse invasive store Stillehavsøsters, er vi med til at sikre bedre betingelser for de oprindelige østers og muslingebestande. Stillehavsøstersen fortrænger de øvrige bestande, da den gyder meget mere, vokser hurtige og på lavere vand gror de sammen i store rev,« fortæller Svend Bonde.
Fakta
Den samlede bestand af Stillehavsøsters er estimeret til 72.000 tons og normalt gror denne art af Stillehavsøsters sammen i rev på lavere vand mellem 0 til 1 meters dybde. De er ikke til at skille ad og de er ikke så faste i kødet som de oprindelige østers og derfor egner de sig ikke så godt til spise for mennesker. Men hos Glyngøre Shellfish fiskes Stillehavsøstersen på dybere vand, mellem 5 til 7 meter, hvor de lever enkeltvis og er særlige kødfulde og hvor de fiskes bæredygtig i takt med det oprindelige fiskeri.
Danish Oyster Bar
Østersbaren er med sin specielle egetræsbar, med klart rindende saltvand og en fantastisk smuk udsigt over Limfjorden, et unikt sted at nyde de friske og velsmagende østers, med et dertilhørende glas bobler eller den nye stout øl Royal Oyster, der er brygget sammen med Fur Bryghus. Det hele understøttet af kunstværket over baren, »Østersmoderen« af Bjørn Nørgaard.
Smut forbi Østersbaren og få en unik smagsoplevelse og køb samtidig denne helt enestående og meget unikke »Morsø« kniv til stillehavsøsters.
Der er åbent hver torsdag og fredag fra 11.00 til 17.00 og lørdag fra 11.00 til 15.00. Derudover er der åbent efter aftale.
Kontakt Svend Søe Bonde på Glyngøre Shellfish & Danish Oyster Bar på Kassehusvej 5 i Glyngøre, enten på Telefon 2012 0531 eller på mail sb@danishshellfish.com.
Du kan også besøge deres hjemmeside på Glyngøre Shellfish www.danishshellfish.com