Ny Fiskeriminister i Norge er Geir Inge Sivertsen (H)
På den vigtige post som Fiskeriminister afløste Geir Inge Sivertsen (H) Fremskridtspartiets Harald T Nesvik. - Foto: Wikipedia Commons/Kjetil Ree

Ny Fiskeriminister i Norge er Geir Inge Sivertsen (H)

Norge har fået sin nye regering på plads efter, at Fremskridspartiets Siv Jensen trak stikket fra Erna Solbergs Regering i sidste uge.

Det var indenrigspolitiske uenigheder der førte til bruddet mellem Fremskridtspartiet og Høyre-regerigen. Fredag kunne Norges Statsminister Erna Solberg så præsenterer sin nye mindretalsregering bestående af 12 ministre fra Høyre og 4 ministre til Venstre og 4 til Kristelig Folkeparti.

På den vigtige post som Fiskeriminister afløser Geir Inge Sivertsen (H) Fremskridtspartiets Harald T Nesvik.

Sivertsen sagde efter tiltrædelsen, »Fiskeribranchen er vigtig for Norge, fordi den skaber aktivitet og job i hele landet. Derudover er det én af ​​de brancher, der har det største vækstpotentiale,» understregede Geir Inge Sivertsen og fortsatte, »Vi vil fortsat være en verdensledende leverandør af fisk og skaldyr, og vi vil støtte den bæredygtige forvaltning.«

Den nye Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen har været statssekretær i handels- og industriministeriet siden november måned 2019, efter i en årerække at have været borgmester i Lenvik kommune. Inden borgmesterjobbet i Lenvik, havde Sivertsen været direktør for Nor-Team Entreprenørforretning.