Nu lyder det fra briterne selv, »Brexit – is it worth it?

Nu lyder det fra briterne selv, »Brexit – is it worth it?

Den dybe splittelse der over den sidste måned har vist sig i kølvandet på Theresa Mays Brexit-aftale, har nu fået flere og flere briter til at støtte op om en ny folkeafstemning om Brexit, skriver den britiske avis Independent.

Vælgernes dom er hård og en ny undersøgelse fra BMG Research bekræfter holdningen. Hvis premierminister Theresa May og den siddende regering ikke formår at komme i havn med en Brexit-aftale, så ser mange det som en uomtvisteligt krav, at hele aftalen kommer til en ny afstemning efter et hurtivt valg.

Britiske meningsmålinger har ændret sig fire procent over lige så mange uger. I sidste måned ville 44 procent af de adspurgte støtter en eventuel offentlig afstemning. Dette tal er nu steget til 48 procent og dengang var 27 procent af de adspurgte imod, dette er nu faldet til 24 procent, som var imod en ny afstemning.

En Yougov-undersøgelse viste samtidig, at 50 procemt vil have en folkeafstemning, hvis regeringen ikke når en aftale med Bruxelles. Som det ser ud lige nu, har Theresa May en midlertidig våbenhvile med de øvrige ministre, men der er ifølge The Indepentent dog stadig store forbehold.

Kilde: The Indepentent FiskerForum.dk