Nu bliver rejefiskeriet erklæret bæredygtigt

Nu bliver rejefiskeriet erklæret bæredygtigt

Nordsø Rejerne er kommet et godt stykke frem mod en væsentlig konkurrencefordel med en samtidig garanteret gavn for bestanden.
Man er nemlig kommet et stort stykke nærmere på at få en msc-certificering, som er en sikring for forbrugerne, at fiskeriet er sket på et bæredygtigt grundlag.

” Vi har arbejdet de sidste fem-seks år på at få lavet forarbejdet til at vi kan få rejefiskeriet msc-certificeret. Vi har fået lavet en forvaltningsplan og en bestandsvurdering. Det har været en lang proces, men vi er kommet et stort stykke. Nu skal det i en høringsfase, men jeg forventer, at det hele vil være gået i orden om et års tid”, siger Jesper Juul Larsen, der er formand i Sydvestjysk Fiskeriforening.

Han føler sig helt overbevist om, at msc-certificeringen kan give en betragtelig konkurrencefordel.
” Det kan vise sig at blive rigtig, rigtig stort. Jeg ved, at de fisker hesterejer i Kina, der ikke er miljøcertificeret, og jeg ved, at det er noget, der er stigende efterspørgsel på i blandt andet markederne i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Så det giver en uden tvivl en stor fordel for vores fiskeri, der formentlig også vil få en større værdi”, siger Jesper Juul Larsen til FiskerForum.dk

FiskerForum.dk