Norske nybygningsordrer fylder godt i ordrebøgerne

Norske nybygningsordrer fylder godt i ordrebøgerne

Både norske og udenlandske værfter nyder godt af, at branchen indenfor akvakultur og fiskeri i Norge her en støt stigende vækst, hvilket gør segmentet utroligt vigtigt og interessant for det norske designfirma Salt Ship Design.

Det er en vigtig ordre, der nu kan lægge sig i slipstrømmen af 15 andre ordre som designvirksomheden fra Stord i Norge har lagt navn til og som for tiden bygges rundt omkring på værfter i Europa.

Sidst med en ny brøndbåd til et af Norges førende lakseopdræts-selskaber i Norge, Alsaker Fjordbruk, hvor skroget netop nu bygges på det spanske værft Astilleros de Murueta. Nybygningen forventes leveret i 2020.

Alsaker Fjordbruk er et af de største opdræftsselskaber i Norge, med både produktion af smolt og spisefisk. Selskabet driver flere store smoltanlæg og har eget slagteri samt et større antal fødevarelicenser.

Salt Ship Design har over en årerække, sammen med Alsaker udviklet på et brøndbådsdesign der har taget udgangspunkt i en skånsom behandling af fisken, med et øget og stærkt fokus på hygiejene samt miljø og kvalitet. Et samarbejde, som er endt ud med flere nye og spændende designløsninger, med en indbygget fleksibilitet i forhold til variationen af de forskellige arters forarbejdning. Ligeledes har arbejdet med MMC First Process, ført til en fiskehåndteringspakke, der netop tilgodeseer den helt unikke operationelle fleksibilitet, som er fremtidens krav til højeffektive brøndbåde.

Fartøjet bliver 90,7 meter langt og 18,6 meter bredt, med en kapacitet på mere end 5.000 m3.

Kilde: Salt Ship Design, Alsaker Fjordbruk og Kystmagasinet.no FiskerForum.dk