Norske fiskere lider under samme tobis-dom som Danske fiskere.

Norske fiskere lider under samme tobis-dom som Danske fiskere.

Det Norske Havforskningsinstituttet fraråder nu øget fangstkvote af tobis i den norske zone.
Dermed er Danske og Norske fiskere presset ud i næsten samme situation. Den Norske tobis kvote var på foreløbige 40.000 tons skriver Kystmagasinet på sin hjemmeside. Men en elendig rekruttering to år i træk og nye resultater får nu IMR (Institute of Marine Research) og det Norske Kvote rådgivning til at fraråde større kvote tilskrivning.

I indstillingen fra det Norske kvote råd er områderne 4, 5 og 6 nord for den Norske del af Nordsøen fortsat lukket. Hvilket kun giver mulighed for fiskeri i tre ud af 6 normale områder, som nu også ser ud til at gå samme skæbne i møde.

tobisen er en af de centrale fisk i Nordsøen og den lille åleformede fisk er vigtig føde for havfugle og en række fiskearter. I Danmark og Norge er Tobis fiskeriet dominerende, med Danmark som den absolut førende i dette industrifiskeri, som skaber store eksport værdier ved salg af fiskemel og olie. Op igennem 1990`erne lå de Norske fangsterne på omkring 800.000 tons, men har siden dykket således at Tobis fangsten sidste år udgjorde en fangstværdi på 196 millioner kroner.

Kilde: Kystmagasinet
FiskerForum.com