Nordjysk konference over emnet »Nye rammer Ny vækst«

Nordjysk konference over emnet »Nye rammer Ny vækst«

Nordjyske borgmestre inviterer den danske regering og Folketinget til medejerskab af regionens vækst.

Det hele sker torsdag den 15. september 2016 på »Nordsøen Forskerpark« i Hirtshals. Her sætter Nordjysk Fiskerikommune Netværk vækst i Nordjyllands fiskeriklynger på dagsordenen.

Se programmet her

Tilmelding til konferencen sker til info@nordsoemail.dk eller tlf. 9894 4188. Du får en bekræftelse på tilmeldingen på e-mail.

»Vi har investeret massivt i de nordjyske fiskeriklynger i de seneste år, og vi ser store vækstmuligheder i fiskeriet, i havne, industri og servicevirksomhed og i udviklingen af ny viden«, siger formand for netværket, borgmester Lene Kjelgaard Jensen. »Vores indsats skal matches med regeringens indsats for at modernisere EU’s fiskeripolitik og med det vækstarbejde, som regeringen og Folketinget står midt i.«

Formålet med konferencen er at præsentere de nordjyske visioner, at blive klogere på regeringens og Folketingets arbejde og prioriteringer, og at sætte nogle mærkebøjer for det arbejde, der skal støtte regionens fortsatte udvikling som »Danmarks fiskeriregion«.

Lene Kjelgaard Jensen og hendes borgmesterkolleger fra de 6 nordjyske kommuner i netværket vil ved konferencens afslutning præsentere et slutdokument, som sætter retning og prioritering for arbejdet.

Baggrund

De 6 kommuner Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Jammerbugt, Morsø og Thisted har sammen etableret Nordjysk Fiskerikommune Netværk. Bestyrelsen består af de 6 kommuners borgmestre.

Nordjysk Fiskerikommune Netværk arbejder for at styrke rammevilkår for fiskeri, akvakultur og følgeindustri og for at fastholde og udvikle nye og gamle virksomheder indenfor fiskeri, akvakultur, fiskeforarbejdning og følgeindustri.

De nordjyske havne, Skagen, Hirtshals, Hanstholm og Strandby hører til Danmarks største fiskerihavne. Nordjylland er brohoved for de nordatlantiske fiskerinationers vej til det europæiske marked.

Store landinger af danske og udenlandske fisk skaber dynamik og udvikling i regionens erhvervsklynger omkring fiskeriet; fra den enkelte produktionsvirksomhed til havnens tunge infrastruktur. Ja selv værftsindustrien, som ellers er flyttet til Asien for mange år siden, trives og vokser med en stor dansk produktion og eksport af avancerede fiskerfartøjer.

Læs også Vækstteam Fisk oplæg her. Vækstteam Fisk repræsenterer alle erhverv med tilknytning til fiskeriet og akvakulturen, udarbejdede i 2014 et oplæg til rammer for dansk fiskeri