Muslingefiskeriet er allerede forsinket med halvanden måned i år

Muslingefiskeriet er allerede forsinket med halvanden måned i år

En kold vinter har fået muslingefiskerne ud i en ufrivillig og lang ventetid. Fiskeriet burde være startet i slutningen af februar og fiskerne håber nu på, at det kan blive engang i næste uge.
Ligeledes er fiskeriet efter søstjerne ikke det mest profitable fiskeri for tiden. Afgørende for en succes her, er at det er mængden der bærer det og selv om alt går efter planen, tjener fiskerne ikke penge på projektet endnu.

Muslingefiskerne fra Limfjorden har aftalt med den tyske fiskemelsfabrik Vereinigten Fishmehlwerken i Cuxhaven, at leverer mindst 2000 tons søstjerner i løbet af foråret 2013, som fabrikken forarbejder til en ingrediens der bruges i fiskefoder.

Benny Andersen fra Limfjordsfiskerne fortæller til TVMidtVest, ”Økonomien i søstjerne fiskeriet er endnu ikke på det ønskede niveau, men vi håber inderligt på, mindst at få dækket vores udgifter til brændstof,” og fortsætter han, ”hovedformålet er ikke udelukkende økonomisk, men i lige så høj grad en mulighed for at får begrænset søstjernernes udbredelse, så skaderne på muslingebankerne kan minimeres mest muligt.”

Søstjernerne skulle ellers have været et økonomisk supplement til et vigende muslingefiskeri, og forventningerne er da også, at man på sigt vil kunne tjene penge på søstjernerne.