MSC på kuller og tunge trækker ud

MSC på kuller og tunge trækker ud

Danske fiskeres PO har besluttet at arbejde for at alle danske fiskerier skal gøres så bæredygtige inden 2012, at de kan blive certificeret efter den internationale standard for bæredygtigt fiskeri – MSC.
Marine Stewardship Council (MSC) certificeringen af tunge og kuller fra Nordsøen og Skagerrak er blevet forsinket og ventes nu først færdige marts eller april 2012, oplyser certificeringsbureauet Food Certification International Ltd. (FCI).

Fiskerikonsulent Jonathan Broch Jacobsen fra Danske Fiskeres PO, fortæller at nogle af tingene i rapporterne her i sidste øjeblik har måtte laves om og det har kostet værdifuld tid, således man risikere at certifikatet først kommer langt inde i tungefiskeriets højsæson.

Certificeringsbureauet havde i første omgang brugt tal for det samlede danske trawlfiskeris fangstsammensætning – i stedet for de præcise tal for tunge- og kullerfiskerierne de ellers havde fået. Denne fejl gjorde at der blev stillet krav om at kuller- og tungefiskerierne skulle gøre en særlig indsats for nogle arter som slet ikke optræder i de pågældende fiskerier.

Tunge rapporten forventes sendt i offentlig høring indenfor få uger, mens kuller rapporten skal have endnu en tur tilbage til det videnskabelige før den er klar.