Medstifter af Vónin Trawl går på pension efter mere end 43 år i branchen.

Medstifter af Vónin Trawl går på pension efter mere end 43 år i branchen.

Sámal Jacobsen og hans kone Inga Olivia Jacobsen har sammen med Trúgvi Bech besluttet at trække sig tilbage fra deres arbejde på Vónin og nyde deres otium.
Sámal var en af medstifterene af Vónin trawl tilbage i 1969 og har siden arbejdet på Vónin kun afbrudt af perioder hvor han fiskede med en række lokale trawlere fra Færøerne.

I flere år var han udstationeret på Vónin afdeling i Newfoundland, som blev kaldt Hopedale Fishing Gear på det tidspunkt.

Inga Olivia begyndte at arbejde på Vónin i 1980, hvor hun arbejdede i produktionen. Hun var væk fra Vónin i en kortere periode , men kom tilbage i 1997 hvor hun har arbejdet på Vónins hovedkvarter i Fuglefjord, lige siden.

Trúgvi Bech begyndte at arbejde på Vónin i 1978, hvor han mellem turene på havet arbejdede på netloftet i Tórshavn. Dette arbejdsmønster fortsatte indtil midten af 90 erne. Derefter begyndte Trúgvi at arbejde permanent på fabrikken, og var efterfølgende værktører i produktionen i en længere år række på Vónins afdeling i Tórshavn.

Vi vil gerne takke både Sámal, Inga Olivia og Trúgvi for deres tid og høje engagement i Vónin og ønsker dem alt det bedste for fremtiden.

Kilde: Vonin
FiskerForum.com