Brevet i flasken.

Brevet i flasken.

Tyske turister finder gammel flaskepost i klitterne ved Klegod.
Efter en vandretur i den vestjyske natur ved Vesterhavet, har en tysk familie fundet en gammel flaskepost i sandet ved Klegod Strand. Op af flasken trak familien et gammelt gulnet papir, som trods vind og vejr stadig kunne læses og dermed også opfordringen, fra afsenderens side, om at give besked om hvor og hvornår man havde fundet flaskeposten.

Brevet var dateret den 5. april 1962 i Hvide Sande – altså var det næsten på dato 50 år siden den var smidt i havet.

Da der ikke er langt fra Klegod til Hvide Sande, tog den tyske familie en beslutning om at finde afsenderen og tog dermed udfordringen op og gik på jagt efter den unge fisker Leif Olesen fra Hvide Sande. Adressen var færgemandsvej, så her gik de i gang med at spørge sig for, om nogen viste hvad der var blevet af den unge fisker.

Da alle næsten kender alle i en by af Hvide Sandes størrelse, gik der ikke lang tid før Leif Olesen blev kontaktet på hans arbejdsplads, Røgeriet på Nordhavnen af Hvide Sande, med spørgsmålet
”Hast du jemals eine Flaschenpost ins Meer geworfen” ?

Selvom Leif Olesen har en god hukommelse, var han helt sikker på at det havde han ikke.

Her kunne historien så slutte, men den tyske familie lod sig ikke sådan affærdige med et nej, så op af frakkens inderlomme trak de så det gamle brev og viste det til Leif og spurgte igen, ”Kannst du deine Handschrift wieder erkennen” ?

Med beviset i hånden og stående sort på hvidt, måtte Leif Olesen erkende at det havde han og langsomt kom historien tilbage til ham. Det var en forårsdag i 62, hvor han befandt sig to timer W-SW af Hvide Sande på kutteren RI 125 Libra. Her havde Leif Olesen som ung fisker hyre og på vej ud på fiskepladsen, i en kraftig østenvind, smed han så flaskeposten ud, med håbet om at den en dag måtte lande sikkert og langt fra Danmark.

At der skulle gå næsten 50 år inden han fik beskeden og at den desuden var drevet i land kun ganske få kilometer fra hans bopæl, havde han ikke i sin vildeste fantasi drømt om.

Nu har han mindet liggende i form af en kopi af brevet, som tyskerne havde givet ham, da de selv ønskede at beholde det originale brev. Desværre nåede han ikke at få den tyske families navn og adresse, så hvis nogen kender til historien og til den tyske familie, må man gerne kontakte Leif Olesen på Røgeriet ved Nordhavnen i Hvide Sande, med oplysningen.

Kilde: fam. Olesen
FiskerForum.com