May viser mulig vilje til at forlænge Brexit-overgangen

May viser mulig vilje til at forlænge Brexit-overgangen

Det er ikke kun EU der har sagt, at man kan forlænge Brexit-overgangsperioden med et år, nu er den britiske premierminister Theresa May ikke så afvisende og måske også med på ideen. Hun taler dog om måneder og ikke år.

Så briterne der drømmer om at slippe ud af EU så hurtigt som muligt, må belave sig på et kedeligt signal fra premierministers side torsdag morgen.

Til den fremmødte verdenspressen sagde hun blandt andet, ”hvis der er et hul mellem overgangsfasen og det tidspunkt, hvor det fremtidige forhold er på plads, ønsker vi at være sikre på, at der ikke er en hård grænse mellem Nordirland og Irland,« var May´s indgangsreplik på vej ind til topmødet med de andre EU lande, hvor hun inden havde ladet forstå, at der kun bliver tale om »nogle måneder« og understregede samtidig, at hun finder det usandsynligt at forlænge perioden med mere og hendes forventninger ligger da også fortsat på udgangen af december 2020.

En anden ting som ligger fast er, at I Storbritannien er premierministeren under voldsomt pres fra mange for at klippe båndene til EU til den aftalte tid 29. marts 2019 og der forventes modstand, hvis afhængighedsforholdet til EU forlænges.

Indtil videre forventes det at parterne bliver enige om, en overgangsperiode frem til udgangen af 2020, hvis de ellers kan blive enige om hele udtrædelses-aftalen.

Kilde: Boersen.dk og fodevarewatch.dk FiskerForum.dk