Lyskrebsen får igen topkarakter

Lyskrebsen får igen topkarakter

For fjerde år i træk får fiskeriet efter lyskrebs i Antarktis karakteren ”A” for veldrevet fiskeri.

Partnerskabet for bæredygtigt fiskeri (SFP) har i sin årlige oversigt over bæredygtigt fiskeri igen placeret lyskrebsfiskeriet i Antarktis helt i top. Den uafhængige rapport viser, at fiskeriet efter lyskrebs i det sydlige Atlanterhav er blandt de fiskerier, der er nævnt i afsnittet ”meget godt forvaltet” eller kategoriseret med en A-status.

I alt 26 reduktionsfiskerier i hele verden er analyseret i SFP´s rapport, og alle blev placeret i en af de 5 bæredygtighedskategorier A, B1, B2, DD og C. Ud over befolkningens sundhed viser rapporten også, hvor godt hvert fiskeri er kontrolleret. Årets rapport viser i desuden en samlet forbedring i bæredygtigheden af det analyserede fiskeri.

”Industrien har brug for mere bærdygtige kilder til ingredienser med højt indhold af oemga-3 for at holde opdrættet fisk frisk. SFP-rangordningen bekræfter tilliden til lyskrebs som et bæredygtigt valg, der også kan være en vigtig drivkraft i gøre den globale produktion mere bæredygtig”, siger Pål Einer Skogrand, der er bæredygtighedsmanager ved AkerBioMarine.

Kilde: Fiskeribladet.no FiskerForum.dk