Lynhurtig brandindsats hindre større brand i grønlandsk Nybygning

Lynhurtig brandindsats hindre større brand i grønlandsk Nybygning

Den normalt så idylliske havneby Hvide Sande, blev fredag lyst op af et lyshav af blå blink og skinger hylende sirener fra det lokale Falck Redningskorps i Hvide Sande.

Alarmeringen til Falck lød på brand i en nybygning ved Vestværftes kaj i Nordhavnen. Minutter senere stillede første indsatsvogn HSE´eren med to mand og minutterne efter kom så den helt nye tanksprøjte med yderligere forstærkning.

Røgdykkere blev hurtigt dirigeret ned til branden ombord, af indsatsleder Michael Nielsen fra Brand og Redning MidtVest og kort efter kunne de øvrige tililende brandfolk sikkert komme ombord på det grønlandske krabbefartøj »Bent S« Nuuk, og bekæmpe branden.

Indsatslederen forklarer overfor FiskerForum, at røgdykkerne havde haft det ekstremt varmt og i pumperummet midtskibs, havde røgen også været utrolig tæt. Trods disse odds, fik brandfolkene alligevel hurtigt slukket den mindre brand i nogle plader i rummet ud mod yderbeklædningen under dæk, men over vandspejlet. Efterfølgende havde indsatsholdet på ialt 8 mand travlt med at lufte røgen ud under dæk. Årsagen til branden ombord, har Michael Nielsen ingen mening om endnu, før røgen er fjernet og man kan komme ombord og inspicerer hvorledes det hele er opstået. Politiet har kortvarigt været forbi, men er kørt igen forklare Michael Nielsen til FiskerForum.dk.

Godt koordineret brandindsats

Ernst Kristensen fra Vestværftet udtrykker også tilfredshed med den hurtige indsats af Falck Hvide Sande og at den materielle del kunne begrænses til et røgsværtet rum og udskiftning af nogle få plader. Årsagen til branden og formodningen om hvorledes den er opstået er, at en klud med opløsningsmidler, der har været brugt til affedtning af en tank er selvantændt. Dette har formentligt og højst sandsynligt været årsagen til branden. Men det er kun en formodning, fortæller Ernst Kristensen videre og når røgen har lagt sig, bliver det selvfølgelig undersøgt nærmere. Der havde på det pågældende sted hverken været svejset eller brugt ilt og gas, så kluden er foreløbigt det bedste bud.

Istedet for at ærgre sig over de materielle skader, glæder Ernst Kristensen sig over, at det lokale brandvæsen endnu engang har vist sit værd, ved en hurtig og sikker indsats. En indsats der denne gang hindrede en mulig større brand på den knapt 23 meter lange spritnye krabbe- og autolinefartøj, der står overfor en snarlig levering til Grønland.

FiskerForum.dk