De lynhurtige og sikre hænder blev vinderne ved dette års Danmarks Mesterskab i østersåbning i Nykøbing Mors, men ikke uden dramatik, da en deltager i østersåbning måtte trække sig med stærke smerter og kraftige kramper i højre arm.
Ved Østers- og Muslingepremieren kunne Jesper Knudsen fra Siemens / compass Group, fuldstændigt som sidste år, trække sig sejsrigt ud af konkurrencen om hurtigste til at åbne de 30 østers – tiden blev 2 minutter og 27 sekunder. Med sejren følger opgaven med at repræsenterer Danmark ved Verdensmesterskaberne i den irske by Galway.
I Junior konkurrencen trak Meklas Majland fra Restauranten Værftet i Struer det længste strå. Her åbnede han 15 østers i tiden 2 minutter og 42 sekunder.
Som landets bedste champagnesabler blev Søren Bordye fra Restaurant Klassisk 65 i Aarhus, selvom dommerne undervejs forsøgte at ryste deltagerne ved at lade dem sable hovedet af magnumflasker og samtidig ændre på antallet af glas, som skulle fyldes op efterfølgende, rystede dette ikke deltagerne og feltets niveau imponerede istedet dommerne.
Vild mad komplementerer østers på fornem vis
Søndagens konkurrencer satte en tyk streg under, at østers er andet og meget mere end dét at være en østers serveret med en citronskive. Med både spændende og kreative serveringer, blev dommerpanelet imponeret. Der var under konkurrencen en rød tråd gennem dét hele, ved at bruge strandurter, tang og spiselige blomster, for at fuldkomme retten af Østers. Men til trods for adskillige stærke bud på den helt perfekte Østers-ret, blev det vinderen fra Sidste år fra Restaurant B-Spis, Kristoffer Ringsig der med en Østers-ret implemterede tre forskellige slags tang i sin ret, der igen kunne løfte pokalen højt over hovedet, som vinder i konkurrencen DM i Østersgastronomi.