Kraftig storm på vej

Kraftig storm på vej

Analyser og vejrberegninger for Østlige Atlanterhav, vest for Irland bygger i øjeblikket den kraftigste storm op man har observeret i næsten 20 år.
I løbet af fredagen og lørdagen ventes vindhastighederne at nå op på imponerende 43 m/s og ventes at udløse bølgerhøjder på op til 17 meter. Barometeret ventes at vise beskedne 923 millibar og nærmere sig derved faretruende rekorden fra 1993, hvor Nordatlanten blev ramt af den værste storm i mands minde, her røg barometeret ned på 914 millibar.

Stormen har allerede fået navnet MV Braer, som efter olietankskibet MV Braer der forårsagede ShetlandsØernes værste oliekatastrofe i det tyvende århundrede, da skibet 5. januar 1993 lækkede 85.000 tons olie ud i en storm der kulminerede den 10. januar 1993, som den værste nogensinde målt i området.

Danske DMI venter at vi i Danmark allerede vil få følgerne af stormen søndag, hvor vinden vil tiltage fra kraftig kuling til begyndende storm og med den sydvestlige vind stigende til storm hen over mandagen og tirsdagen.