Kom til Dåb og Åbent Skib hos JOBI Værft i Weekenden

Kom til Dåb og Åbent Skib hos JOBI Værft i Weekenden

Lørdag den 27. april 2019 inviterer Rederiet bag FN 462 »Jeanne« og JOBI værft A/S i Strandby, til Åbent Skib og Dåb fra kl. 11.00 til 15.00.

 

Rederiet og værft vil være vært ved en forfriskning og lidt godt til ganen og det vil derfor glæde folkene bag nybygning FN 462 »Jeanne«, at se familie, venner, leverandører, samarbejdspartnere og andre interesserede til at komme ombord og se det færdige resultat og samtidig få en dejlig og hyggelig dag.

 

Historisk
Under DanFish messen i Aalborg, tilbage i 2017 kunne direktør Jesper Faurholt fra JOBI værft A/S fortælle FiskerForum.dk, at man havde indgået kontrakt om bygning af en ny hummerbåd til ejerne bag selskabet FN 462 Jeanne Aps, Peter Husth og Svend-Erik Andersen.

 

Den nordjyske direktør fortalte videre, at den gamle »Jeanne« altid var blevet servicerede og vedligeholdt af tidligere værftsejer Poul Erik fra det gamle Strandby Værft og dette gode samarbejde mellem værft og redere var fortsat under de nye ejere af værftet siden april måned 2015, brødrene Jesper og Bjarke Faurholt.

 

Det var derfor naturligt for ejerne af »Jeanne«, at fortsætte samarbejdet med det nordjyske JOBI Værft, da talen faldt på et helt nyt skib. JOBI Værft A/S blev med underskriften på kontrakten hovedentreprenør på nybygningen tegnet af det rådgivende skibs- og ingeniørvirksomhed ShipCon i Frederikshavn.

 

Tidligere havde Peter og Svend-Erik købte det gamle svensk-byggede fartøj fra 1988 (Sydvest Stålbåd Kallhäll i Stockholm) nuværende FN 462 »Jeanne«, i 2009. Efter flere mindre ombygninger, var tiden i 2017 moden til at købe et helt nyt fartøj, med samme længde, men dog hele 2 meter bredere. Den helt store forskel fra det gamle fartøj og til det nye, er det halvautomatisk jomfruhummer anlæg, som fremover skal lette arbejdet ombord.

 

Den nye »Jeanne« skal primært fiske 140 tons jomfruhummer om året, plus blandet konsumfisk. Den bliver 24 meter lang og 7,60 meter bred samt en kølelast 600 kasser og en fryselast på 325 kasser. Der er plads til en besætning på 6 personer.

Så kryds i kalenderen og mød op på Værftskaj 2 i Strandby hos JOBI Værft A/S og tag del i festlighederne når den spritnye hummerbåd FN 462 »Jeanne« døbes og ønskes god vind fremover for skib og besætning.