Kan man både vinde og tabe i samme sag – Ja i Brexit
Boris Johnsons Brexit-aftale både vandt og tabte i går i Underhuset.

Kan man både vinde og tabe i samme sag – Ja i Brexit

Boris Johnsons Brexit-aftale vandt og han fik dermed sin historiske triumf, da han tidligere tirsdag aften vandt den anden afstemning i parlamentet og var således godt på vej til næste lovbehandling. Et nærmest historisk øjeblik, når man sammenligner med premierminister Theresa May’s tre tidligere fejlslagne Brexit-afstemninger.

Men glæden varede kun kort, for senere samme aften tabte den britiske regering en afstemning, der i princippet udskyder Brexit til efter 31. oktober 2019. Man nedstemte simpelthen muligheden for i de kommende 3 dage, at diskutere og stemme om loven der skal ratificere og godkende Boris Johnson’s Brexit-aftale.

Med stemmerne 322 imod og 308 stemmer for, tabte Regeringen og lovgivningsprocessen blev derefter sat på pause. Storbritannien styrer nu formentlig mod det totale politiske kaos, som i yderste konsekvens kan ende med nyvalg.

I første omgang vil Premierminister Boris Johnson dog tage kontakt til EU for at undersøge, hvordan de vil reagere på afstemningsresultatet, men han fastholder fortsat beslutningen om at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019, uden dog at komme nærmere ind på hvordan.

Så med et klap på skulderen og en efterfølgende mave-puster, er vi igen sat tilbage til det helt uforudsigelige og kaotiske britiske parlament, hvor alt kan ske. Som vi så det i aftes, da Boris Johnson både vandt og tabte i samme sag.

Håbet er lysegrønt – endnu..