Jack-up platform rigger om i Hvide Sande Havn

Jack-up platform rigger om i Hvide Sande Havn

Den svenske undersøgelses-platform Sound Prospector fra firmaet SSE AB ligger i øjeblikket til kaj i Hvide Sande, for at rigge om efter opgaver med det danske rådgivende ingeniørfirma GEO, omkring havmølleparken Horns Rev 3.
Havnen i Hvide Sande benyttes nu i stigende grad af fartøjer, der har tilknytning til forundersøgelserne og projekterne omkring de kystnære havmølleparker, som blandt andet Horns Rev 3, der skal ligge udfor Hvide Sande og som vil strække sig nordover op mod den næste store havmøllepark, som endnu kun er på tegnebrættet.

Forud for den endelige tilbudsafgivelse, kommer forundersøgelserne ind med viden om forholdene omkring havmølleparkerne, som i tilfældet Horns Rev 3, hvor Energistyrelsen har myndighed for planlægningen og opstillingen af vindmøller på havet. Forventningerne til Horns Rev 3, som ligger i forlængelse af Horns Rev 1 og 2, er en produktion på 400 MV i 2017, svarende til el-forsyning nok til små 400.000 husstande.

Lokalt på havnen i Hvide Sande, er en jack-up platform af denne størrelse, et særsyn. Med sine godt 50 meter høje støtteben og en længde på knapt 32 meter og en bredde på 20 meter, fylder den godt op ved Vestkajen i Hvide Sande.

FiskerForum.com