Islandske trawlere lander rekord mange blåhvilling

Islandske trawlere lander rekord mange blåhvilling

HB Grandi´s fiskemelsfabrik i Vopnafjordur modtager i disse dage store mængder af den lille proteinfisk blåhvilling, der med de kommende leverancer alene vil nå op på over 4.000 tons blåhvilling, der bliver landet i dag ved fiskemelsfabrikken.

Trawleren »Víkingur AK« ankom til Vopnafjördur her til formiddag med en anslået fangst på 1.800 tons blåhvilling. »Venus NS« er på vej ind til Vopnafjördur med ca. 2.200 tons blåhvilling, og skipper Robert Axelsson ombord, forventes også at lægge til kaj og lande i aften.

»Vi har fisket i den færøske zone og fiskeriet har været ret svingende her. Blåhvillingen forekommer spredt for tiden og det er nødvendigt at være igang. Nogengange i helt op til 20 timer, for at få en nogenlunde anstændig fangst ud af det. Vores største slæb gav omkring 400 tons,« forklarer Robert Axelsson i en kommentar til blåhvilling fiskeriet i øjeblikket og siger videre, at det bedste fiskeri er foregået efter solnedgang. Her har fiskeriet været bedst og kan slet ikke sammenlignes med det noget ringere fiskeri om dagen.

Den islandske skipper fortæller videre, at der ikke har været så mange islandske fartøjer på feltet, men istedet en del fartøjer fra både Holland og Færøerne.

Et stormvarsel for i nat og i morgen, har fået flere til at sejle deres fangster ind og lande. I Robert Axelsson´s tilfælde forventer han at skulle losse i ca. 16 timer, før han igen kan være klar til nyt fiskeri, men først når vejrprognoserne igen varsler godt vejr.