Carsoe´s on-board fiskefabrikker sikrer fantastisk årsresultat

Carsoe´s on-board fiskefabrikker sikrer fantastisk årsresultat

Nordjyske Carsoe, der har specialiseret sig i udvikling og levering af komplette fiskefabrikker til skibe, har netop afleveret selskabets bedste årsresultat nogensinde.

Omsætningen er steget med mere end 50 procent, og Carsoe begynder således at høste frugterne af en lang række investeringer både herhjemme og i udlandet.

Fremgang i omsætning og overskud

Sidste år landede omsætningen på 234 mio. kroner, og i det netop indleverede årsregnskab er omsætningen løftet til godt 353 mio. kroner, og overskuddet landede på 21 mio. kroner.

Sideløbende med omsætningsstigningen er antallet af medarbejdere også steget til 200, hvor hele 49 er ansat alene i løbet af 2016/2017.

GUDP belønner innovation og udvikling i Carsoe

Der er medvind på alle hylder i Carsoe. Grønt Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP) har i forbindelse med 2. ansøgningsrunde støttet Carsoe´s udvikling af et videometrisk system til arts- og vægtsortering af fisk (Videosortering). Et projekt der støttes med 2,3 mio. kroner af GUDP og som forventningerne er store til.

En del af forklaringen bag Carsoes succes er en række strategiske investeringer hen over de seneste år. Blandt andet har Carsoe investeret i en norsk virksomhed, som leverer delkomponenter til koncernens aktiviteter inden for seafood-segmentet. Derudover har Carsoe investeret i produktionsudstyr og -faciliteter, så selskaberne i Danmark, Norge og USA står optimalt rustet til de kommende års fortsatte vækst.

Investeringerne er blandt andet muliggjort af Industri Udviklings køb af 20 procent af aktierne i Carsoe A/S.

Russisk ordre vægter pænt i de kommende år

En væsentlig bidragyder til Carsoes forventninger til de næste år kommer fra selskabets hidtil største ordre, nemlig leveringen af komplette fiskefabrikker til seks super-trawlere, som Russian Fishery Company for nylig tegnede sig for. Ordresummen har en ramme på mere end 800 mio. kroner, hvilket allerede næste år forventes at bringe Carsoes omsætning tæt på en halv milliard kroner.

Samlet set har Carsoe p.t. en ordreindgang på 600 mio. kroner. Det gør selskabet til én af verdens mest toneangivende virksomheder inden for udvikling og montage af on-board fiskefabrikker.