Islandsk største glasfiber-fartøj holder Åbent Skib i Hanstholm
Søndag mellem klokken 12.00 og 15.00 er man velkommen ombord på den kombinerede islandske snurrevods- og garnbåd SH-81 »Bardur«, der ligger ved Pier 5, hvor Fibigers Gade skærer med Jollegade i Hanstholm.

Islandsk største glasfiber-fartøj holder Åbent Skib i Hanstholm

Det er den islandske fiskeskipper Pétur Pétursson med SH-81 »Bardur«, der i den kommende weekend, sammen med værftet Bredgaard Boats slår landgangsbroen ned ved Pier 5 i Hanstholm, og inviterer alle interesserede ombord, til en snak om nybygningen og fiskeriet. 

Pier 5 på Hanstholm Havn ligger hvor Fibigers Gade skærer med Jollegade

Søndag mellem klokken 12.00 og 15.00 er man derfor velkommen ombord på den kombinerede islandske snurrevods- og garnbåd SH-81 »Bardur«, der ligger ved Pier 5, hvor Fibigers Gade skærer med Jollegade i Hanstholm.

Værftsejer Michael Jakobsen siger til FiskerForum, »Det har været et spændende og udfordrende projekt, hvor vi har bygget den hidtil største fiskekutter i værftets historie. Og i samme omgang har vi flyttet værftet til Rødbyhavn og har opført en stor, ny produktionshal for at kunne få plads til at bygge denne og andre, da bådene bliver større og højere. Båden er »klasset« af Bureau Veritas og godkendt af islandsk søfartsstyrelse, så der har været en del lovgivning at sætte sig ind i.

SH-81 Bardur er den hidtil største fiskekutter i Bredgaard Værfts historie

Båden har et fremdrivnings-anlæg med en hovedmotor fra MAN type D-2862LE-421 på 662 kW med 1800 omdr./min. fartøjet måler 26,85 meter i længden og 7 meter i bredden, med gode manøvreegenskaber selv i høje søer og kraftig vind. Fangsten opbevares i en last på 85 m3 svarende til ca. 55 tons fisk. Hvilket gør skibet noget mere rummeligt end Pétur’s gamle båd på 15 meter. Det nye kombinerede fartøj giver et lidt anderledes fiskeri, med hovedvægten fortsat på fiskeriet af torsk, sej og lidt rødspætter gennem vintermånederne, inden der skiftes til snurrevod fra forår til efterår.

Kort fortalt om kontraktens tilblivelse, så var det nærmest en tilfældighed, at den islandske fisker Pétur Pétursson, lagde vejen forbi Sakskøbing Havn, hvor Bredgaard Værft tidligere holdt til.

Bardur er designet og tegnet af Borghegn Yachtdesign og bygget af Bredgaard Værft i Rødby

Han blev opfordret til at kigge forbi værftet og komme ombord i et netop færdig-apteret fiskefartøj og nu her knapt 2 år efter, står selv samme skipper med foden på eget dæk af en Borghegn Yachtdesignet kombineret snurrevods- og garnbåd bygget af Bredgaard Værft i Rødby. Klar til at stikke til søs, når fremvisningen søndag den 17. november er veloverstået og gennemført.

Men inden da – så kig ombord og få syn for sagen af en topmoderne og veludstyret og udrustet båd, der fremover skal fiske i og omkring farvandet rundt den Nord-atlantiske Ø, Island.

God vind herfra til skib og besætning