Inspektionsskibet »Vestkysten« inviterer til dialogmøde om Bomtrawlerne
Dialogmødet afholdes på inspektionsskibet »Vestkysten«

Inspektionsskibet »Vestkysten« inviterer til dialogmøde om Bomtrawlerne

Hollandske og belgiske bomtrawlere har i gennem mange år været en torn i øjet på de nordjyske fiskere og sagen eskalerede i sidste uge, da 15 fiskere fra Hanstholm, Thorupstrand, Løkken, Hirtshals og Skagen besatte Udenrigsministeriet i København, med krav om, at de udenlandske bomtrawlere øjeblikkeligt skulle ud af Skagerrak.

Baggrunden for aktionen var ifølge talsmanden Jesper Olsen for de aktionerende fiskere, at havbunden og Skagerrak bliver totalt smadret af bomtrawlernes tonstunge kæder, der graver bunden igennem og efterlader den som en ørken. Samtidig havde fiskerne også en mistanke om, at bomtrawlerne fisker mange flere fisk, end de må, derfor krævede fiskerne også at man etablerer et kontrolpunkt i Hanstholm, så Fiskerikontrollen hurtigere og bedre kan kontrollere om fangsterne ligger indenfor de tilladte kvoter.

Diskussionerne har været heftige og løsningerne utallige omkring de hollandske og belgiske bomtrawlere, og dette har nu nået et punkt, hvor Fiskeristyrelsen og inspektionsskibet »Vestkysten« sammen inviterer til informations- og dialogmøde om sagen, for at redegører for hvad der er op og ned.

Dialogmødet afholdes på inspektionsskibet »Vestkysten«:

  • Hanstholm Havn den 9. september mellem klokken 13.00 og 16.00
  • Hirtshals Havn den 16. september mellem klokken 13.00 og 16.00