Industrifiskerne presses nu yderligere

Industrifiskerne presses nu yderligere

Mens vores Fødevareminister har valgt at sidde på hænderne og intet foretage sig, lukker nu et andet stort tobis område for industrifiskerne.

Torsdag 15.40 indløb der besked fra NaturErhvervsstyrelsen, at det i forvaltningsområde 2 nu skønnes at tobisen er opfisket. Der indføres derfor forbud mod fiskeri af tobis i dette område med virkning fra og med fredag den 22. maj 2015. Dvs. forbud mod at medbringe og lande tobis fra forvaltningsområde 2 træder i kraft fra og med onsdag den 27. maj 2015.

*Forbuddet gælder uden undtagelser og omfatter fiskeri af tobis under alle ordninger.*

NaturErhvervsstyrelsen nævner i forbuddet, at fartøjer der på en igangværende fangstrejse er påbegyndt fiskeri af tobis i område 2 senest torsdag den 21. maj 2015, kan fortsætte fiskeriet i forvaltningsområde 3, dette i henhold til vilkår nr. 4 i tobistilladelserne (licensliste nr. 1138 og licensliste 1238).

Mon ikke snart vores Fødevareminister, bliver nødt til at lette sig og træde lidt i karakter og for en gang skyld vise sig som den minister fiskerne har brug for lige nu. Men det er måske for meget forlangt af en socialdemokrat der alligevel ikke har vist interesse for erhvervsfiskeriet overhovedet.