Hvorfor forsvinder fisken fra kystområderne

Hvorfor forsvinder fisken fra kystområderne

Det er meget frustrerende for fiskerne, da det snart er helt umuligt at fange fisken tæt på land længere.
Danmarks Fiskeriforening har derfor taget initiativ og kontakt til DTU Aqua for om de to kan gå sammen om et projekt, hvor det skal opklares, hvorfor fisken forsvinder langs kysterne.

Danmarks Fiskeriforening har kontaktet lokalforeninger såvel som medlemmer, for at høre deres mening om problemet og deres tanker om årsagerne. Her af fremgår det, at der er enighed om blandt fiskerne at problemet er kommet snigende over de seneste 20 år på den jyske østkyst, mens man på vestkysten har set den samme tendens med et stigende omfang gennem de sidste 10 år.

Fra de indre farvande er meldingerne de samme og samlet er der enighed om, at manglen på fisk i de kystnære områder nu er et reelt og et mærkbart problem.

”Jeg oplever, at mange fiskere er tæt på at give op, fordi de ikke længere kan fange fisk tæt på kysten,” siger formanden for Danske Fiskeres PO, Kurt Madsen, fra Thyborøn.

Danmarks Fiskeriforening vil indkalde til møde med DTU Aqua snarest og her fremlægge et konkret forslag om et fælles projekt, så gåden om de forsvundne fisk langs kysterne kan blive afklaret.

Kilde: Danmarks Fiskeriforening
FiskerForum.com